16.3 C
Cegléd
2024. május 21. kedd
spot_img

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

 

 

Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen, a tudatos mosási folyamat és a karbantartási szokások rendszeresítése elengedhetetlen. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egyszerű apróságokkal is plusz éveket adhatsz a mosógépnek.

 

Néhány alapszabály betartása mellett nemcsak az előírt 8 évet fogja kibírni a masinád, hanem amellett, hogy extra évekkel hosszabbítod meg az életét, a pénztárcád is hálás lesz érte.

 

Megkerestük neked a legegyszerűbb és leghatékonyabb tippeket ahhoz, hogy minél több évet tölthessetek együtt a háztartásban.

 

Tudatos mosás energetikai szempontból

 

Ez a fajta tudatosság ott kezdődik, hogy olyan mosógépet használsz, illetve olyan masinát szerzel be legközelebb, ami energiahatékony. Erre találtunk neked egy szuper helyet, ahol rengeteg típus közül választhatsz. A Pepita.hu “A” kategóriás mosógépei között mindenki kedvére csemegézhet.

 

Nemcsak a villanyszámlád lesz karcsúbb, de a vízdíj sem szökik az egekbe, ha egy olyan gépet választasz, amit az “A” kategóriába soroltak a nagyok.

 

Okos mosógép használat

 

  1. Megfelelő mosószermennyiség

 

Az sem jó, ha túl sok, és az sem, ha túl kevés. A túlzásba vitt adagolás a karbantartásnál bosszulja meg a döntésedet, a többletlerakódás miatt. Tartsd be a mosószergyártók flakonon jelzett utasításait.

 

A túl kevés mosószer esetén kisebb hatékonysággal tud dolgozni a mosógéped, ha nem adsz neki elegendő “eszközt” a feladathoz. Itt is fontos az adagolási előírások betartása a tiszta ruhák érdekében.

  1. Optimális terhelés

 

Ne tegyél bele az előírtnál több ruhát. Némelyik gép már olyan okos, hogy egyszerűen letilt, ha túl sok a ruha benne, de van olyan is, ahol neked kell erre figyelni. A csapágyakat tönkreteheti a túlterhelés.

 

  1. Mosás után száraz gumitömítések

 

Nagyon bagatell dolog, de érdemes minden mosási ciklus végén egy utolsó apró mozzanat beépítése. Egy puha ronggyal egyszerűen töröld szárazra a gumialkatrészeket. Ezzel elkerülheted a lerakódást a kis redők között, és penészedni sem fog.

 

Rendszeres karbantartás a hosszú élet titka

 

  • Vízkővédelem

 

Ez egy kritikus pont a mosógépek életében. Neked kell odafigyelni erre, ha nálad keményebb a víz. Mindenképpen használj vízlágyító szereket: akár mosószódát minden mosásnál, akár egyéb vízlágyító tisztítószereket.

 

  • Szagok és penész elkerülése

 

A legegyszerűbb trükk, ha mosás után nyitva hagyod a gép ajtaját. Így megfelelő szellőzést tudsz biztosítani a belsejének. Nem párásodik, nem lesz kellemetlen szaga, és nem penészedik. Főleg úgy, ha szárazra törlöd a gumirészeket.

 

  • Szűrők tisztán tartása

 

Fontos lépés, hogy a géped szűrőjét rendszeresen kiürítsd, és kitakarítsd. A használat során ugyanis a ruhákról távozó szöszök, hajszálak és egyéb darabos cucc a szűrőben köt ki. Ha eltömődik, akkor nem látja el a szerepét, és az összes szennyeződés a ruhák között marad.

 

Tartsd be ezeket az apróságokat minden alkalommal, és rendszeresen. Így a mosógéped nemcsak hosszabb élettartamú lesz, de a mosási hatékonyságát is megőrzi a teljes “munkaideje” alatt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...