14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Miben tud segíteni egy álláspályázat tréning?

 

 

Napjainkban az álláskeresés során számtalan kihívással kell szembesülni, amelyeket, ha akarjuk, ha nem, muszáj lesz leküzdeni. Ahhoz, hogy ez ne okozzon különösebb fejfájást, ma már hatékonyan és profi szakember segítségével is felkészülhetünk. Természetesen ez még garanciát nem jelent, de nagymértékben megnövelhetjük az esélyeinket.

 

Miért jobb, ha egy szakértővel készülünk fel az álláskeresésre?

 

A CV Shark álláspályázat tréning szolgáltatása pont erre a célra lett kitalálva. Az útmutatás mindenkinek jól jön, függetlenül attól, hogy pályakezdőről vagy akár 10 éves tapasztalattal rendelkező senior szakemberről beszélünk.

 

Ha valakinek nem erőssége a sales, nem értékesítőként kereste eddig a kenyerét, “csupán” kiváló szakértője a saját területének, akkor nem árt, ha megtanulja azt, hogy hogyan tud kitűnni a tömegből. A helyes kommunikáció nagyon fontos az állásinterjú során, ahol különböző technikák segítségével domboríthatjuk ki a lényeget, közérthetően beszélhetünk az erősségekről, teljesítményről és a szakmai értékről.

 

Akkor is jól jön egy szakember segítsége, ha az eddig kipróbált módszerek egyáltalán nem működtek. Sokan csomó időt beletesznek a kutatómunkába, a legjobbnak ítélt anyagokat használták fel az önéletrajz elkészítéséhez, de az eredmények mégsem jönnek. Nem jeleznek vissza a cégek, minimális számú vagy egyenesen nulla interjún voltunk az elmúlt időszakban.

 

A megfelelő tréning segít sebességbe kapcsolni, bizonyítottan működő megközelítéseket lehet használni, amelyek nagymértékben megnövelik az esélyt arra is, hogy több interjúlehetőséget kapjunk.

 

A helyes önéletrajzírást kevesen tanulták, gyakorlata pedig nem mindenkinek van benne. Ezért is fontos, hogy legyen előttünk egy minta, ami megmutatja, hogy mit, hogyan és miért csináljunk az elkészítés során.

 

A hatás azonnal érződik

 

Már az is nagy segítség, ha egy megnyerő önéletrajzot és kísérőlevelet tarthatunk a kezünkben. Sokkal magabiztosabban fogjuk beadni a jelentkezésünket egy-egy pozícióra. A karrierváltás, pályamódosítás vagy egy külföldi karrierút is elérhetővé válik számunkra. A több interjú további gyakorlathoz vezet, ami elkerülhetetlenné teszi azt, hogy a célunkat teljesítsük.

 

Profi online jelenlétre és LinkedIn-profilra is szükség lesz ahhoz, hogy napjainkban valaki a megfelelő helyen tudjon elhelyezkedni.

 

A tapasztalt szakembereknek könnyebb dolga van?

 

Ez leginkább attól is függ, hogy mikor történt a legutóbbi váltás. Ha valaki 10-15 éve ugyanannál a cégnél dolgozik, akkor már jó ideje “nem volt kint a piacon”. Ennyi év alatt a munkaerőpiac mellett az álláskeresési módszerek, szokások is nagyban megváltoztak.

 

Az álláspályázat tréningre ezért is van szüksége mindenkinek, mivel sok esetben, ha valaki hosszú idő után kénytelen váltani, még nehezebb helyzetben is lehet, mint egy pályakezdő, aki most jött ki az egyetemről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...