16.2 C
Cegléd
2024. május 21. kedd
spot_img

Turbózzuk fel a lakást egy dizájnos futószőnyeggel!

 

 

Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a lakásodat, de felújítást nem tervezel, akkor érdemes a kiegészítőkkel kezdeni. Például egy szőnyeg nemcsak praktikus kellék, hanem igazi dekorációs eszköz is. Számtalan méretben, formában, színben létezik, és ma már az alapanyag is sokféle lehet.

 

Van klasszikus, shaggy, konyhai, fürdőszobai vagy nappaliba való és gyerekverzió, de futószőnyeg esetén is nagyon széles a kínálat. A Szőnyeg textil webáruház minden igényre kínál megoldást.

 

Tippek szőnyegválasztáshoz

 

Ha úgy döntöttél, hogy szőnyeggel turbóznád fel kicsit az otthoni dizájnt, akkor néhány szempontot tarts szem előtt!

 

  • Először is határozd meg a helyet, ahová kerül majd a kiegészítő!
  • Ezt követően jöhet a funkció. Egy exkluzív, inkább csak szemet gyönyörködtető szőnyegre vágysz vagy mindennapos használatra tervezed? Netán a hálószobába szeretnél egy puha kilépőt vagy a fürdőbe egy nedvszívó típust?
  • Következő alapkérdés: mintás legyen vagy egyszínű? Ez persze függ a bútoraidtól és az egyéb kellékektől. Ügyelj arra, hogy passzoljanak egymáshoz az egyes elemek! Például egy mintás tapéta és egy csíkos szőnyeg kaotikussá tudja tenni a berendezést –nem jó választás.
  • Fontos szempont, hogy harmonizáljanak egymással a szőnyegek és a függönyök, illetve a díszpárnák. Esztétikussá teszi a belső teret, ha a kellékek teljes összhangban vannak.
  • A méret sem elhanyagolható. Mérd le, mekkora felületet szeretnél elfedni vele, és csak azt követően vásárolj!

 

Futószőnyegek: praktikum és dizájn

 

Folyosók, közlekedők hasznos és praktikus kiegészítője a futószőnyeg. Számtalan színben és méretben megvásárolhatók, így abszolút egyedi igényeinkre tudjuk őket szabni.

 

Mielőtt vásárolnánk, mérjük le a helyet, ahová kerül majd a szőnyeg! Lakberendezők javaslata, hogy a faltól 15-30 cm-re helyezkedjen el, és érjen végig teljes hosszában az adott épületrészen. Nem árt, ha egy darabból készül, ezt le is lehet gyártatni akár saját méretigények szerint.

 

Mivel rendszeresen közlekedünk rajta, fontos szempont a könnyű tisztíthatóság. Ha azonban otthon mosnád, akkor mérvadó a mosógép kapacitása is. Azok a helyiségek, ahová a futószőnyeg kerül (folyosó, közlekedő, hall) általában kevesebb természetes fényt kapnak, ezért a színeknél figyelni kell erre! Egy világosabb árnyalat sokkal melegebbé, otthonosabbá teszi a teret.

 

Méret és kivitel

 

Ha az említett Szőnyeg textil webáruháznál maradunk, fix szélességhez (67, 80 vagy 100 cm) bármilyen hosszúságú futószőnyeget tudunk választani. Méretre vágják igényünk szerint, és amiatt sem kell aggódni, hogy esetleg bomlani fog! A kiegészítők alja csúszásgátlóval van ellátva, az anyaguk antiallergén, így padlófűtés esetén is nyugodtan használható. Könnyű és egyszerű a tisztításuk is, elég csak szőnyegtisztító hab és porszívó hozzá.

 

Ha nem akarsz teljes körű felújítást, de egy kis megújulásra vágysz, a szőnyeg a legjobb és legkönnyebben elérhető eszköz hozzá. Vásárlás előtt ügyelj a felsorolt szempontokra, és tökéletesen illeszkedni fog az adott termék az otthonodhoz!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...