19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési javaslattal egy 42 betörésből álló sorozat nyomozását a Pest vármegyei kollégák. Az akkori banda letartóztatott, vagy más ügyek miatt szabadságvesztését töltő tagjai lecserélődtek, ám az eredeti profilt meghagyták. A cserecsapat tagjait is elfogták.

A betörésekre szakosodott csoport hét tagján 2020 szeptemberében ütöttek rajta. Az elsősorban páncélszekrényekre utazó banda Pest, illetve Bács-Kiskun megyében ténykedett. De akadt listájukon fatelep, húsbolt, áruház – legnagyobb zsákmányukat, 30 millió forintot ez utóbbiból vitték el. A közel egy évig tartó sorozat a büntetőeljárás végére 42 betörésből, és 45,7 millió forint kárértékből állt össze. A banda egyes tagjainak személyi szabadságát a bíróság korlátozta, volt, aki más bűncselekménye miatt kezdhette meg elfogását követően a jogerősen kiszabott szabadságvesztését.

Az évek teltek, ám tavaly őszre kiderült, a csapat újraszerveződött – azóta szabadlábra került régi, és frissen verbuvált tagok folytatták ott, ahol elődeik abbahagyták. Mindent vittek, amiből pénzt csinálhattak: páncélszekrényt, milliós értékű napelemeket, autót, dohányárut, betonkeverőt. A csapat hierarchiájában legelőkelőbb helyet betöltő H. Zoltán volt az első, akit a Pest vármegyei rablási detektívek a MEKTO közreműködésével előkerítettek. Egy tetőtéri rejtekhelyen bujkált, a helyszínt azonban földön és levegőből is biztosították kollégáink, így a menekülés kizárt volt.

H. Zoltán után sorra következtek a csapat időközben azonosított és felkutatott tagjai. Az április 17-én megtartott akcióban Baranya és Borsod vármegyei kollégák, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek munkatársai vettek részt. Mára 12 tettessel szemben folyik nyomozás, nyolcat lopás bűntettével (H. Zoltán, M. Gyula, I. József, S. Zoltán, Gy. Roland, B. Gyula, K. Róbert, B. Sándor), négyet pénzmosással (P. Tamás, L. Dávid, Sz. Tamás, P. Tamás) gyanúsítottunk meg.

H. Zoltánt – elfogását és letartóztatását követően – I. József pótolta, akit börtönből ismert cimborája keresett meg, hogy töltse be a “megüresedett helyet”. A bandatagok bűnlajstroma még nem teljes, jelenleg közel tucatnyi, összességében több tízmilliós kárértékű betöréssel hozták őket összefüggésbe kollégáink. Erős azonban a gyanú, hogy a lista bővülni fog, hiszen az elődjüknek számító, 2020-ban elkapott csapatén is hétről 42-re növeltük ezt a számot.

A sorozat ügy teljes felgöngyölítését a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának munkatársai végzik.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...