17.6 C
Cegléd
2024. május 20. hétfő
spot_img

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába a Ceglédi KE – mármint a bajnoki bronzért, a Dr. Hepp Ferenc emlékkupán ugyanis már begyűjtött egy harmadik helyezéssel járó érmet Sértő Ádám együttese.

Mindkét szakvezető változtatott néhány helyen kezdő ötösén, hazai oldalon Berkics került be Csorvási helyén, a vendégeknél pedig Promise, Markovic és Tichov helyett Tóth, Richter és Szabó kezdett. A találkozó első kosarát a korábbi ceglédi csapatkapitány, Tóth Zoltán jegyezte, erre egy 9-0-s sorozattal felelt a CKE, majd hét fóti pont következett. Főként Csaba György volt aktív az első percekben, a nyitó negyedet Kertész közelije zárta (20-18). Tóth triplájával 27-26-ra még a lila-fehérek vezettek a második etap elején, de Csaba és Herendic révén 8-0-t futott a Cegléd, magához ragadva a kezdeményezést. Főként e két játékos remeklésének, na meg feszes védekezésének köszönhetően félidőre tíz pont fölé tudta növelni előnyét a házigazda (48-36).

A fordulás után továbbra is a Csaba – Herendic duó vitte a prímet, de Csorvási, Dragasevic és Velkey is hasznos mezőnymunkát végzett. A ceglédi kapitány különösen elemében volt, kintről és bentről is állandó veszélyt jelentett a fóti gyűrűre. A harmadik játékrész végén 70-56-ot mutatott az eredményjelző, a záró felvonás elején pedig Berkics két ziccerével tovább nyílt az olló a felek között. A Tigrisek védelmének nem tett jót, hogy nem sokkal korábban Juhos sportszerűtlen – technikai hiba kombinációval a kipontozódás sorsára jutott, a hazai együttes jól találta meg a dobóhelyzeteket. Szezonbéli legjobbját az utolsó meccsre tartogató Csaba még három triplát süllyesztett el a vendégek kosarában, így percekkel a lefújás előtt biztossá vált, hogy a Hepp Kupa után újabb éremmel gazdagodik a ceglédi kosárlabda.

A döcögősen induló szezon második felére összeállt a csapat játéka, a remek hazai pálya mellett a szurkolók idegenben is pazar hangulatot teremtettek, így a rájátszást 5-2-es mérleggel abszolválva teljesen megérdemelten zárta harmadik helyen a pontvadászatot a Ceglédi KE.

Ceglédi KE – Phoenix-MT Fót 94-74 (20-18, 28-18, 22-20, 24-18)

Ceglédi KE: Herendic 16/6, Dragasevic 6/6, Kertész 2, Csaba 46/21, Berkics 4. Csere: Zsók 2, Csorvási 8, Horváth Á. -, Horváth M. 4, Fodor 1, Velkey 5/3. Edző: Sértő Ádám

Fót: Kinney 18, Tóth Z. 13/9, Richter -, Szabó 3/3, Juhos 12. Csere: Békési -, Kékesi -, Ipacs 3/3, Promise 4/3, Tichov 7/3, Varga 4, Markovic 10/3. Edző: Surmann Gábor

A párharc végeredménye: 2-0 a Ceglédi KE javára

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...