24.7 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Ceglédi alkotó sikere

PÖLÖS ISTVÁN ceglédi építész vehette át idén a megye legrangosabb építészeti díját a WÉBER ANTAL-díjat. A díjat ünnepélyes keretek közt, a szakma képviselőinek jelenlétében 2024 május 17-én Budapesten a megyeházán Dr Hajnóczy Péter a Magyar Építész Kamara elnöke és Philipp Frigyes a Pest Megyei Építész Kamara elnöke adta át. A 2024 évi díjazottak Pölös István és Keller Ferenc Ybl-díjas építész volt. Pölös István a ceglédi NÁNA Építész Stúdió és NANAART Kft vezető építész tervezője.

A díj olyan természetes személynek adományozható, aki a Pest Megyei Építész Kamara tagjaként a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotó tevékenysége kiemelkedően magas színvonalú szakmai értéket hordoz.

A névadóról bővebben: Wéber Antal a 19. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa volt. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból

A csatolt csoportképen középen a díjazott, Pölös István ceglédi építész. Bal oldalon Philipp Frigyes a Pest Megyei Építész Kamara elnöke , jobb oldalon Dr. Hajnóczy Péter a Magyar Építész Kamara elnöke és a Pest Megyei Építész Kamara alelnöke látható. A kép Budapesten a vármegyeházán készült 2024 május 17-én 11 óra 40 -kor.
Méltatás pontos szövege az oklevélről készült fotón.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...