16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

 

Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal nemcsak a nappali egyik alapdarabja, hanem az egyik legsokoldalúbb és legfunkcionálisabb bútordarab is az otthonokban.

Éppen ezért egy új dohányzóasztal vásárlása nagy dilemma lehet, úgy érezhetjük, ennyi feltételnek nem feleltethető meg egyetlen bútordarab. Bár sok szempontot kell mérlegelni, de egyáltalán nem lehetetlen ráakadni arra a modellre, amely a nappalink méltó darabja lehet.

Számtalan dekoratív darabot találni, a Dublino Home stílusos dohányzóasztalokat kínál elegáns és modern környezetbe. Hogy segítsünk a választásban, cikkünk támpontokat ad, hogyan indulj neki!

A legfontosabb kérdések

Az első lépés, hogy eldöntsd, mi lesz az elsődleges funkciója, mivel fontos, hogy illeszkedjen a szokásaidhoz, az életstílusodhoz. Ritkán fogod használni, és csak néhány fényképalbumot és egy cserepes növényt fogsz rajta tartani? Vagy mozizás közben ezen étkeznél, pihentetnéd a lábadat? Esetleg rendszeresen vendégül látod a barátaidat, és e köré gyűltök, itt helyezitek el a poharakat? Vagy mindezek kombinációjával kell szolgálnia?

A következő dolog, amit figyelembe kell venni a dohányzóasztal megvásárlásakor, az az elhelyezés. Rendszerint a kanapé elé kerül, de dönthetünk úgy is kevés rendelkezésre álló hely, illetve az életmódunk alapján, hogy a perifériára toljuk. Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, általános ökölszabályként elmondható, hogy a kanapé ⅔-ánál ne legyen hosszabb, illetve ne legyen magasabb, mint annak ülőfelülete, különben uralni fogja a teret, ami nem szerencsés.

A dohányzóasztal esztétikája

A dohányzóasztal esztétikájának meghatározásához az első lépés, hogy kitaláld, mit szeretnél, passzoljon más elemekhez, egészítse ki azokat vagy legyen kontrasztos, önálló darabja a nappalinak. De nemcsak funkcióban és méretben kell illeszkednie a térbe, hanem stílusában és formájában is.

Egyéni ízlés kérdése, illetve a nappali többi bútordarabjának függvénye, hogy szögletes, kerek, ovális vagy aszimmetrikus darabot választunk-e, illetve diszkrét vagy különleges, akár szoborszerű műalkotást. Attól függően, hogy mennyire szánod lerakófelületnek, érdemes megfontolni, hogy érdekes grafikával vagy mintával ellátott vagy pedig minimalista, egyszínű asztallapot válassz. Az életmódodnak, ízlésednek, a család összetételének megfelelően válaszd meg az anyagát!

Kis helyiségben, vagy ha gyakran hívsz vendégeket, praktikus lehet egy bővíthető, egymásba illeszthető darabokból álló, többrészes, tárolópolccal rendelkező vagy kerekes dohányzóasztal.

Egy sokoldalú bútordarab

Rendhagyó darabot is választhatsz, az utóbbi években rendkívül népszerű bútordarabot, az ottománt, amely bár alapvetően ülőhely, alkalmanként dohányzóasztalként is funkcionálhat.

A dohányzóasztal több mint egyszerű bútordarab, a design és a rendeltetés tökéletes ötvözete, a lakberendezés stílusos, ugyanakkor praktikus eleme, amely eleganciát és könnyedséget kölcsönöz az otthonoknak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...