14.5 C
Cegléd
2024. június 2. vasárnap
spot_img

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta a Tisza Párt és Magyar Péter a ceglédi és környéki települések lakosságát. A három hete zajló kampány során már több mint száz települést látogattak meg Magyar Péter és szimpatizánsai. Cegléden többszáz fős tömeg fogadta a politikust és élőben is több mint 2 ezren nézték a közvetítést.

Magyar Péter üdvözölte a ceglédi, nagykőrösi és kiskőrösi polgárokat és kitért Cegléd történelmi szerepére a szabadságharc idején.

Beszédében elmondta: Bár 20 éve beléptünk az Unióba, a kapott források nem látszanak a ceglédi utakban, kórházban és a bérekben, sokkal inkább hotelekben, borászatokban van. „Ma Magyarország egy családi részvénytársaság, amit mi fel fogunk oszlatni. Itt Kossuth városában mondjuk ki, Magyarország Kossuthok, Széchenyik … Ludas Matyik országa. – fogalmazott a szónok.

Egy órás beszédében ez elmúlt napok híreire is reflektált: Mészáros Lőrinc vagyonnövekedését ugyanúgy érintette, mint Szijjártó Péter külügyminiszter videóját az orosz titkosszolgálatok beavatkozásáról.

„Bár a kormány azt sulykolja mennyire háborúellenes, éppen ők félemlítenek meg minket, küldenek magyar katonákat háborús övezetekbe, és veszik magukat körül testőrök tömegével. Nem az újságírók veszélyeztetik a közbiztonságot, hanem a minisztériumok, ahol a vezetők alapvető feltételeknek sem felelnek meg.

Azért riogatnak minket a háborúval, hogy eltereljék a figyelmünket a valódi problémákról: húsz év után hazánk lett az unió legszegényebb országa, ehhez asszisztálnak a magyar televízió és a propagandasajtó.” – mondta el, majd hozzátette, az ő befeketítésére is sok pénzt költöttek: “Amióta Magyar Péter feltűnt, Soros György szabadságra ment, nem ostromolják Magyarország határait a migránsok.”

A Tisza Párt politikusa beszélt a szegénységről, a családi pótlék, a nyugdíj megengedhetelenül alacsony mértékéről, a magas rezsi költségekről, a gyermeket nevelő családok gondjairól, arról, hogy segíteni kell a fiatalokat, megbízható jövőt biztosítani nekik, de nem hitelekkel, hanem biztonságos körülmények megteremtésével.

A beszédet többször megszakították skandálások: amikor a „mocskos Fidesz” hangzott el a tömegben a politikus azt mondta, hogy nem valaki ellen, hanem a szeretet jegyében előre mutató, programmal rendelkező pártot szeretnének építeni.

A Tisza Párt szempontjából sorsdöntő lesz mostani választás, mert üzenni tudunk a kormánynak: változásra van szükség. “Miniszterelnök úr le kell tenni a lantot, nyugdíjba kell menni, az unokákkal kell foglalkozni! – szólította fel Orbán Viktort a ceglédi tömeg előtt, majd azt is hozzátette: intézkedéseik közül az első lesz az elszámoltatás és az a rendelkezés, hogy maximum  8 évig lehessen valaki kormányfő.

A Tavaszi szél vizet áraszt című ének közös eléneklésével zárult a demonstráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Speciális kulcsok, amelyekre szükségünk lehet…

    Azzal még a barkácsolásban teljesen járatlanok is tisztában vannak,...

Milyen újdonságokra képes egy modern ERP rendszer?

    Az elmúlt években töretlen népszerűségnek örvendenek a modern vállalatirányítási...

Felújítás mesterfokon, belsőépítésszel

      Amikor teljes körű lakásfelújításról van szó, vagyis gyakorlatilag arról,...

Praktikus és hangulatos fürdő: nem mindegy, milyen zuhanyajtót választunk

  Habár elsőre apróságnak tűnhet, de a zuhanyajtó típusa rendkívül...

A luxus bőrápolás természetes szerekkel is lehetséges

    A természetes kozmetikum kifejezés hallatán lehet, hogy ellenérzéseink vannak....