18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

 

 

Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak azért, mert megszokták, vagy mert éppen elfér benne a sportfelszerelésük. Persze közben nem kevesen titkon vágynak olyan extrákra, mint az ülésfűtés vagy épp a tempomat.

 

Ki ne szeretné, ha egy hűvös reggelen ne kellene vacognia az indulást követően? Sajnos azonban rengeteg olyan gépkocsi van, amely olyan fűtőrendszerrel rendelkezik, amely hosszú perceken keresztül nem képes meleg levegőt csiholni.

 

De gondolhatunk egy hosszabb útra is, amikor unalmas és fárasztó folyamatosan a megfelelő erősséggel nyomni a gázpedált. Sokkal könnyebbé válhat a sofőrök élete, ha a kocsi tempomattal van felszerelve. Egy ilyen szerkezet szüntelenül monitorozza az autó sebességét, majd úgy módosítja a gázpedálállást, hogy állandó legyen a jármű tempója.

 

A jó hír az, hogy az Autompláza Kft. kínálatában kapható extrákat utólag is be lehet szerelni, vagy éppen szereltetni egy négykerekűbe. Persze arra ügyelni kell, hogy a kiegészítő kompatibilis legyen az autónkkal, ám ha ez így van, akkor gond nélkül megoldható az extra üzembe helyezése.

 

Ezt kell tudni az utólagos ülésfűtés kapcsán

 

Ülésfűtést egy vagy két ülésre is be lehet szerelni utólag. Vannak két- illetve háromfokozatú kapcsolóval rendelkező változatok is, e kapcsolók pedig diszkréten beépíthetők akár a gyári kapcsolóhelyekre is. A készülékben található elektronikai egység figyeli a minimum és maximum hőmérsékletet, így elkerülhető, hogy indokolatlanul kikapcsoljon vagy a kelleténél tovább legyen bekapcsolva az ülésfűtés.

 

A fűtőlapok beszerelése nem bonyolult, bár tény, hogy a gyári vagy kiegészítő üléshuzatot először el kell távolítani. Így válnak felragaszthatóvá a helyükre a fűtőlapok, amelyeknek áramot kell biztosítani. Az extra lapos kivitelű, rugalmas fűtőlapok szakszerű beszerelést követően egyáltalán nem érezhetőek.

 

A tempomat segítségével pénzt spórolhatunk

 

Meglehetősen nehéz hosszú ideig tartósan ugyanakkora sebességgel vezetni tempomat hiányában. Az ember hol egy kicsit kevesebbel megy, mint amennyivel szeretne, hol egy kicsit többel. A probléma az, hogy ha a maximális sebességhatár minimális túllépéséért is kaphatunk büntetést, ezt pedig alighanem mindenki szeretné elkerülni.

 

Amelyik autóban van tempomat, ott nem kell a sofőrnek folyton azt figyelnie, hogy mekkora sebességgel közlekedik. Az eszköz ugyanis lejtő, emelkedő vagy épp szembeszél esetén is tartja a tempót. Hosszútávon tehát könnyen behozhatja az árát a tempomat, és még az utazás komfortszintje is növelhető a sofőr számára.

 

Központi zárat is be lehet szerelni utólagosan

 

Régen nem volt alapértelmezett, hogy egy autó központi zárral rendelkezzen. Jó hír, hogy két- illetve négyajtós komplett központizár-készletet is lehet vásárolni. Egy ilyen kiegészítőnek köszönhetően sokkal könnyebbé válik az autó zárása és nyitása.

 

Adott esetben lehet, hogy valamilyen riasztót vagy távirányító modult is a kocsiba kell szerelni az utólagos központi zár működéséhez, ám ez sem túlságosan komplikált feladat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...