18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot 4 ceglédi versenyző szereplésével. A női 36 kg-ban Báger Dorina, szabadfogásban 38 és 52 kg-ban Csontos Pál illetve Máté Miklós valamint kötöttfogásban Budai Milán 41 kg-ban képviselte hazánkat. Az igen erős mezőnyben mivel három súlykategóriában egy ország két versenyzőt is indíthatott, Báger Dorina ukrán, Csontos Pál bolgár és Máté Miklós örmény versenyzőtől elszenvedett vereséget követően búcsúzott az Európa Bajnokságtól.
Budai Milán kötöttfogás 41 kg első fordulójában görög ellenfelét technikai tussal legyőzte, majd a következő mérkőzésen a későbbi győztes azeri ellenfelétől vereséget szenvedett. Milán a vigaszágon török ellenfelével nem bírt így befejeződött számára is a bajnokság és a 11. helyen végzett.

Eredmények
női 36 kg 10. Báger Dorina

szabadfogás
38 kg 22. Csontos Pál
52 kg 17. Máté Miklós

kötöttfogás
41 kg 11. Budai Milán

Május 20-26. között Bakuban rendezték az U23-as Európa-bajnokságot. Dömök Péter a kötöttfogású válogatott tagjaként a 82 kg-ban állt rajthoz. Péter az első fordulóban 3-0-ra verte bolgár ellenfelét majd a folytatásban egy nagyon szoros mérkőzésen 1-1, vereséget szenvedett olasz ellenfelétől később szerzett ponttal. Mivel ellenfele az elődöntőben vereséget szenvedett így Péter számára befejeződött a verseny és végül a 8. helyen végzett.

Eredmények: 82 kg 8. Dömök Péter

Szombaton a Kaposvári Körcsarnokban rendezték az U13 szabadfogású országos bajnokságot. A több mint kétszáz induló között kilenc ceglédi birkózó is szőnyegre lépett. Végül a három éremmel és két pontszerző helyezéssel a csapatverseny 2. helyén végeztek az ESMTK csapat mögött megelőzve a házigazda Kaposvár csapatát.
Ungvári Zalán 54 kg-ban és Rafael Sándor 46 kg-ban a döntőbe jutott három illetve négy győzelmet követően. A végső győzelmet csak Zalán tudta kivívni, aki minden mérkőzését magabiztosan tussal nyerte úgy, hogy ellenfelei egyetlen akciópontot sem tudtak végrehajtani rajta. A négy mérkőzésén összesen egyetlen félidőnyi időt, 2 percet sem töltött a szőnyegen.
Sanyi a 46 kg-ban a négy győzelem után a döntőben már nem bírt kiskunfélegyházi ellenfele ellen így az előkelő 3. helyen végzett.
Bori Pétert is dicséret illeti U11-es korosztályú ként az idősebbek között végül a 3. helyen végzett.
Máté Szófia a 32 kg-ban a fiúk között és Szemerédi Mihály a 69 kg-ban is közel állt az érem szerzéshez ,de ezúttal mind a ketten az 5. helyen végeztek.

Eredmények:
32 kg 3. Bori Péter
5. Máté Szófia
46 kg 2. Rafael Sándor
54 kg 1. Ungvári Zalán
69 kg 5. Szemerédi Mihály

Csapatverseny
1. ESMTK
2. CVSE
3. Kaposvár

Ugyancsak szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia az Adria Kupa U17-es nemzetközi versenyen vett részt a Horvátországi Porec-ban három ceglédi birkózóval a soraiban. Báger Barbara a női 57 kg-ban illetve Zatkó Gergő és Budai Ferenc kötöttfogásban a 45 illetve a 69 kg-ban minden mérkőzésüket megnyerve az első helyen végeztek.

Eredmények
női
57 kg 1. Báger Barbara

kötöttfogás
45 kg 1. Zatkó Gergő
69 kg 1. Budai Ferenc

Vasárnap az U10 és U11 korosztály küzdött a szabadfogású országos bajnoki érmekért Püspökladányban. A közel 250 induló között ezúttal 4 ceglédi birkózó is harcba szállt a helyezésekért. A ceglédiek végül két érmet hoztak el a bajnokságról. U10-es korosztályban Csontos Bálint négy győztes és egy vesztes mérkőzést követően a 3. helyen végzett. Az U11-es korosztályban Bori Péter az előző napon az idősebbek között megszerzett bronzérem után szintén jó birkózással a döntőbe verekedte magát. A döntőben már nem bírt ESMTK-ás ellenfelével, így végül három győzelem és egy vereséget követően a 2. helyen végzett.

Eredmények
U10
35 kg 3. Csontos Bálint

U11
32 kg 2. Bori Péter

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...