16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Felújítás mesterfokon, belsőépítésszel

 

 

 

Amikor teljes körű lakásfelújításról van szó, vagyis gyakorlatilag arról, hogy bármi bárhová mozgatható, akkor érdemes belsőépítészek segítségét is kérni a munkálatokhoz. Sokan úgy gondolják, hogy maga az átalakítás is rengeteg költséggel jár, és egy tervező munkadíja csak tovább növelné azt. Pedig sokszor épp külső támogatással tudunk pénzt és energiát spórolni, nem beszélve arról, hogy a kiszervezéssel még a mindennapos stressztől is megmenekülünk.

 

Érdemes referenciákkal és szakmai múlttal is rendelkező szakemberekhez fordulni ez ügyben, akik a felújítás teljes folyamatát A-tól Z-ig menedzselik. Vagyis a költségtervezéstől az anyagbeszerzésen át az egyedi bútorok tervezéséig és beépítéséig mindenben támogatni tudnak. Ha valami igazán különlegesre vágysz, kipróbálhatod például a LivDan Home belsőépítészeti szolgáltatásait is.

 

Több mint egy otthonszépítés

 

Ha felújításban gondolkodsz, és egy belsőépítész segítségét is kéred hozzá, akkor már nem csupán szépítésről lesz szó. Persze az esztétika és az elegancia fontos, de ugyanannyira mérvadó a praktikum is. Cél, hogy álmaid otthona váljon belőle!

 

A tervezők az épület szerkezeti adottságait, a villany- és vízvezeték-rendszereket és az építési követelményeket is figyelembe veszik ilyenkor. Így egy tökéletes egyensúly alakul ki a műszaki előírások és a stílus, dizájn között.

 

Alaprajz és ötletelés

 

Amikor egy belsőépítészeti tervezés megkezdődik, akkor jó esetben egy alaprajzból indulnak ki a szakemberek. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor helyszíni szemlére és felmérésre van szükség, amely alapján elkészíthető.

 

Ezután az anyagok, a színvilág és a burkolatok kiválasztása következik. Természetesen ezt a te bevonásoddal végzik a tervezők, hogy a stílusod és elvárásaid szerint tudják megalkotni az új otthont. Ilyenkor többféle mintát is mutatnak neked, hogy könnyebb legyen a döntés. Ezután készül egy úgynevezett burkolati terv és hozzá az anyagigény.

 

Bútorválasztás

 

Meghatározó feladat a bútorok kiválasztása is. Ilyenkor nemcsak az számít, hogy esztétikailag tökéletes legyen, hanem az is, hogy funkcionalitásban is kihozzák belőlük a maximumot. Hiszen az nem elég, ha jól mutat egy bútordarab, de nem illeszkedik a család mindennapi életéhez, elvárásaihoz. Ezért lényeges a belső elrendezésük is. Például a gardróbhoz készül egy olyan térkép, ami megmutatja, hol, mit érdemes tárolni. Egy jó belsőépítész arra koncentrál, hogy ne csupán papíron mutasson jól, amit megtervez, hanem a valóságban is működőképes legyen!

 

Belsőépítészeti dokumentáció fontossága

 

A belsőépítészektől kézhez kapsz majd egy 10-15 oldalas tervet, ami metszeti és felülnézeti rajzokat is tartalmaz majd. Ez alapján dolgozik majd a kivitelező csapat, hogy minden a szakmai követelmények és az ügyféligény szerint történjen. 

 

Mindezek eredményeként egy olyan otthont vehetsz majd át, ahol minden részletnek megvan a pontos helye és funkciója. Te pedig élvezheted annak minden előnyét!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...