18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Milyen újdonságokra képes egy modern ERP rendszer?

 

 

Az elmúlt években töretlen népszerűségnek örvendenek a modern vállalatirányítási rendszerek, amelyek segítségével mind gördülékenyebbé, mind pedig hatékonyabbá válhatnak a cégek legfontosabb folyamatai.

 

Cikkünkben bemutatjuk, milyen újdonságok jelentek meg az elmúlt időszakban, amelyekkel még tovább növelhetjük szervezetünk eredményeit.

 

Mi az ERP? 

 

Az ERP rövidítés az angol Enterprise Resource Planning kifejezésből ered, és tulajdonképpen a vállalatok irányítására alkalmas szoftverekre utal. Sok cég a mai napig széttagolt és egymástól elszigetelt rendszerekben, Excel táblázatokban tárolja a fontos adatait, ez viszont egyre kevésbé bizonyul célravezetőnek. 

 

Egy olyan integrált vállalatirányítási rendszer segítségével, mint például a D4S, egyetlen platformon lesz látható és kezelhető a szervezet összes fontos folyamata. Legyen szó akár számlázásról, ügyfélkezelésről, beszerzésről vagy értékesítésről, a megfelelő modulok kiválasztását és bevezetését követően néhány kattintással elérhetünk olyan adatokat, amelyeket korábban csak több társosztály bevonásával tudtunk előállítani. 

 

Az ERP minden olyan vállalkozásnak nagy előrelépést jelenthet, aki nyitott a növekedésre.

 

Az ERP alapvető moduljai

 

A vállalatirányítási rendszerek egyértelmű előnye, hogy az évek során rengeteg különböző problémára alakítottak ki hatékony megoldásokat. 

 

Gondod van a dolgozói adatok kezelésével? Használd a HR modult! Nehézkesnek bizonyul a szállítólevelek, raktári mozgások monitorozása? Próbáld ki a raktárkezelés modult! Megkönnyítenéd a számlázást? Az Értékesítés és Beszerzés modul ebben is támogatást nyújthat. 

 

Újdonságok a vállalatirányítási szoftverekben

 

Sokszor nem is gondolnánk, hogy olyan apróságok is nagyságrendekkel megkönnyíthetik a munkavállalók napjait, mint hogy összegzi helyettük a rendszer a kijelölt bizonylatokat, vagy például szabadon állíthatnak be értesítéseket azokra a folyamatokra, amiket egyébként folyamatosan figyelniük kellene a rendszerben. 

 

A legtöbb szolgáltató szerencsére folyamatosan fejleszti a rendszerét, illetve ügyel arra, hogy időben találjon megoldást egy-egy megváltozott tényezőre. Ilyen lehet például a 2023 nyarán bevezetett környezetvédelmi termékdíj, amely már elérhető a legtöbb ERP rendszerben. Ezenfelül újdonságnak bizonyulhat az ERP-n belüli jutalékrendszer kialakítása is, amelyen keresztül a dolgozók az értékésítéseik alapján automatikusan plusz díjakra tehetnek szert. 

 

A céges adatok védelme kulcsfontosságú a napjainkban, így megfigyelhető, hogy egyre több szektorban vezetik be a kétlépcsős azonosítást a visszaélések elkerülése érdekében. A legtöbb vállalatirányítási rendszer már erre is képes, így nem kell tartanunk attól, hogy az ügyfelek adatai esetlegesen illetéktelen kezekbe kerülnek. 

 

Az ERP rendszereknek rengeteg extra funkciója van, amelyeket akár a Te szervezeted is hasznosítani tudna. Érdemes folyamatosan figyelni az újításokat, hiszen csak ekkor maradhatunk a fejlődés útján.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...