16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Praktikus és hangulatos fürdő: nem mindegy, milyen zuhanyajtót választunk

 

Habár elsőre apróságnak tűnhet, de a zuhanyajtó típusa rendkívül fontos lehet a fürdőszoba kialakítása szempontjából. A helyiség esztétikája mellett ugyanis a funkcionalitást is nagyban befolyásolhatja.

Éppen ezért most összegyűjtöttünk néhány kritériumot, amelyet érdemes figyelembe venni új zuhanyajtó vásárlása előtt. Valamint azt is megmutatjuk, hogy hol találhatjuk meg a számunkra ideális modellt.

Tartsuk szem előtt az egyéni igényeket

Egy egyedi zuhanyajtó több szempontból is tökéletes választás lehet abban az esetben, ha fürdőszobánk vagy zuhanykabinunk kialakítása miatt különleges megoldásra van szükségünk. A döntés előtt tehát minden esetben mérlegeljünk: mi az, amit szeretnénk, milyen kialakítás illik a zuhanykabinunkhoz, és mennyi hely áll a rendelkezésünkre.

Az egyedi zuhanyajtók lehetővé teszik, hogy pontosan olyan méretű és kivitelezésű ajtót készíttessünk, amely tökéletesen illeszkedik a fürdőszobánkba. Ez különösen hasznos lehet abban az esetben, ha egyedi méretű vagy formájú zuhanytérrel rendelkezünk.

Ezenfelül az egyedi ajtók esetében lehetőségünk van olyan dizájnt választani, ami minden szempontból megfelel az ízlésünknek és a fürdőszoba stílusának is. A Fürdőszoba webshop | Aquatrade.hu oldalán mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást, legyen szó akár előre gyártott, akár egyedi igények szerint készült ajtókról.

Válasszunk megfelelő típust

Manapság már számos zuhanyajtótípus közül választhatunk. Természetesen mindegyiknek megvannak a saját előnyei és hátrányai is, így a választás sokak számára nehéznek tűnhet. A leggyakoribb megoldások azonban a következők: 

  • a nyíló zuhanyajtó
  • a toló zuhanyajtó 
  • és a csukló zuhanyajtó.

A kifelé nyíló ajtók a nagyobb fürdőszobákban jelentenek jó megoldást, míg a befelé nyíló változatok a tágasabb zuhanykabinokhoz illenek leginkább. A toló és csukló modellek ezzel szemben a kisebb terekben is kényelmes, helytakarékos alternatívát kínálnak. Rendkívül praktikusak, és egy modern zuhanykabinnal párosítva esztétikusak is egyben.

Ne feledkezzünk meg a korlátokról

A tökéletes zuhanyajtó kiválasztása során a legfontosabb szempont az, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Fontos pontosan felmérni a fürdőszoba méreteit és elrendezését, valamint tisztában kell lennünk a zuhanykabin típusával és kialakításával is.

Mérjük le a zuhanytér szélességét, magasságát és mélységét, így biztosan megfelelő méretű ajtót választunk. Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló helyet, különösen, ha a zuhanyajtó nyitási iránya és módja befolyásolhatja a fürdőszoba használhatóságát. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy egyedül nem tudjuk kiválasztani a megfelelő modellt, bátran forduljunk segítségért egy rutinos szakemberhez.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...