18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Speciális kulcsok, amelyekre szükségünk lehet…

 

 

Azzal még a barkácsolásban teljesen járatlanok is tisztában vannak, hogy szerszámokból nagyon sokféle létezik. Na most még akkor is ez a helyzet, amikor egy konkrét kategóriában próbálunk meg tájékozódni, adott esetben a kulcsok és csavarkiszedők között.

 

Kulcsok otthon is kelleni fognak!

 

Alapesetben nyilvánvalóan senkit nem döbbent le teljesen az a hír, hogy ezen szerszámok közül jó párnak helye van az otthoni barkácskészletben vagy -műhelyben is. Na de a sokféle lehetőség közül vajon melyik típusok bizonyulnak majd valóban nélkülözhetetlennek?

 

Az Elefántszerszám.hu webáruházban speciális kulcsok is széles választékban elérhetők, amelyek még inkább el tudnak bizonytalanítani bennünket, mármint abban a kérdésben, hogy mit találhatunk ebben a kategóriában, illetve mik lesznek szükségesek adott esetben nekünk ezek közül.

 

Mi tartozik a speciális kulcsok közé?

 

Gyakorlatilag olyan eszközökről van szó, amelyeket már konkrétabb feladatokhoz tudunk majd alkalmazni, és egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik elengedhetetlen lesz számunkra. Sokat ezek közül inkább autószerelő műhelyben találunk meg, de olyan is akad, amit az új nyílászárók beépítéséhez tudunk alkalmazni.

 

Ez azonban nem jelenti rögtön azt, hogy számunkra használhatatlanok, hiszen abszolút kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nekünk magunknak kell foglalkoznunk az ajtóinkkal, illetve a szükséges karbantartást inkább mi szeretnénk megejteni a kocsin, nem akarjuk, hogy le kelljen tenni a szervizben.

 

Nézzünk néhány konkrét példát is!

 

Az univerzális kapcsolószekrény kulccsal nem maradnak kapcsolószekrények, -berendezések, illetve a klímához vagy szellőzökhöz használt műszaki zárak többé elérhetetlenek a számunkra. Ideális revíziós csappantyúk nyitásához, valamint és zárásához, de utcai lámpák, hulladékgyűjtők, szeméttárolók stb. reteszelésére is tökéletes.

 

A sérült, illetve törött csavarokhoz készült csavarkihajtó készletekkel a legkínosabb, legmegoldhatatlanabbnak tűnő problémát is orvosolhatjuk. Emellett körmös kulcskészletek, csőkulcsok, tőcsavar eltávolítók, speciális dugókulcs készletek is elérhetők az Elefántszerszám.hu termékkínálatában.

 

Hogyan válasszunk?

 

A beletört vagy sérült fejű csavar alighanem mindenki rémálma, aki találkozott már ezzel a jelenséggel. Hagyományos eszközökkel sajnos nem egyszerű az eltávolításuk, a melegítés pedig adott esetben, főleg nem megfelelő módon, például nyílt lánggal végezve adott esetben akár balesetveszélyes is lehet.

 

A megfelelő szerszámok birtokában azonban egy egyszerűen orvosolható problémáról van szó. Éppen emiatt, egy ilyen készlettel mindenkinek jó rendelkezni. A többi kulcs beszerzését viszont érdemes feladatspecifikusan tervezni, s akkor megvenni, amikor valóban nélkülözhetetlenné válnak.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...