22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a közelgő választások kapcsán. Az elnök hangsúlyozta a választások tétjét és kérte a ceglédi lakosokat, mind többségi társadalom, mind a roma lakosság részéről, hogy éljenek alkotmányos jogukkal és menjenek el szavazni június 9-én. Ezután röviden értékelte az általa vezetett szervezet kapcsolatát a jelenleg regnáló dr. Csáky András polgármesterrel.

– A polgármester úr 5 év alatt egyszer ült le velem egy asztalhoz, hogy beszéljünk. Ez akkor volt, amikor megtiszteltük őt a választás után és ajándékkal köszöntöttük. Az gratulációt elfogadta, de attól kezdve nem állt szóba velünk. Azt gondolom, hogy a város első emberének igyekeznie kellene, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápoljon annak érdekében, hogy összhangban tudjunk dolgozni a lakosság érdekében. A testületi munkában soha nem fogadta el a polgármester a beszámolónkat, mindig belekötött valamibe, miközben az egyik legsikeresebb roma önkormányzat vagyunk az országban. Az évek alatt sok esetet lehetne említeni, de a polgármester Covid alatti hozzáállása volt az, ami igazán csalódást okozott. Úgy is, mint orvosnak a segítségét, tanácsát kértük, hiszen a szegénységben élőknek az alapvető higiéniával is gondja van, és a sűrűn lakott részeken, például az Ugyerben, ha elindul egy járvány, nagy baj lehetett volna. Amikor emberéletről van szó, akkor sem volt hajlandó leülni velem beszélni, pedig az egészség nem politikai kérdés. Azt gondolom, ennyi tisztelet és emberség járt volna nekem, aki többezer embert képviselek Cegléden, hogy egyeztessünk és közösen tegyünk valamit az egészségükért. Ezek miatt én alkalmatlannak tartom a további polgármesterségre Csáky Andrást, mert sem emberileg, sem  szakmailag, vagy erkölcsileg nem állta meg a helyét.

A nemzetiségi választásról is szólt Jakab István, mint elmondta: bízik a győzelemben, mert annyit tettek le 10 év alatt az asztalra, ami bizalmat ad irántuk a romák részéről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...