10.1 C
Cegléd
2025. május 11. vasárnap
spot_img

Zöldségételre vágyunk

Ipari mennyiséget képes eltüntetni a családunk sült céklából. Ebből a szuperegészséges zöldségből óriási mennyiség terem a kertünkben. Zömük sült céklaként végzi, mert a sütés valami olyan zamatot hoz ki belőle, amit nem lehet megunni. Semmi köze az ecetes salátához, bár annak sem vagyok ellensége! No, de lássuk a receptet: A céklát nyersen megpucoljuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Olívaolajon, kis lángon barnacukrot karamellizálunk, ehhez adjuk a céklakockákat. Só, bors, kakukkfű a fűszerei. Kis lángon saját levében pároljuk, de ha szükséges pici vizet tehetünk hozzá. Ha roppanósra puhult, akkor balzsamecettel ízesítjük, így hagyjuk kihűlni. Jól működik magában, köretként, de salátalapként is. Keverhetjük madársalátával és fetakockákkal pirítóssal tálalva, de az oroszok jól bevált majonézes céklájaként is továbbgondolhatjuk. Ha arra gondolunk, hogy ők Szibériában kanalazzák, már nem is érezzük olyan hidegnek a januári telet.


Fotó: Most jön jól a – kertből még nyáron begyűjtött – télálló zöldségféle…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Bringázás közben akart kirabolni egy 90 éves férfit

Kétszer próbálta meg a biciklis rabló elvenni a 90...

Profi sofőr hunyt el a tragikus motorbalesetben

Országos hullámokat vet a nemrégiben nyugdíjazott ceglédi motoros tragikus...

Visszavonják az abonyi bírságokat

Majd kiesett a kezükből a hivatalos levél: váratlan fordulatot...

Fogda a sporiban

Függetlenség napja elnevezéssel drogprevenciós napon hívták fel figyelmet a...

Elismerés a Tourinform irodának

Elismerő oklevelet kapott a magyar turizmus információs rendszerében 25...