18.6 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Pestmegyében kevesebb a támogatás

Az Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl tervezési–statisztikai régiókban 50 százalék, Budapesten és Pest megyében pedig 10 százalék vissza nem térítendő támogatást adhat beruházásokhoz a kormány egyedi döntéssel – tartalmazza a kormány honlapján megjelent rendelettervezet.
A tervezet felsorolja azokat a gazdasági területeket, amelyek előnyt élveznek a támogatás odaítélésénél. Ebbe a körbe tartozik a gyógyszer-, az elektronikai-, a jármű- és gépipar mellett például a megújulóenergia-ipar, a regionális szolgáltató központok létesítése vagy bővítése és a logisztika is. A nem támogatható iparágak köre sokkal bővebb: az acél- és szénipartól a hajógyártáson át a szintetikusszál-iparig terjed.
Egyedi beruházási támogatás a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyiségű, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, európai részvénytársaság, valamint európai szövetkezet részére nyújtható. A támogatandó beruházás értéke legalább 10 millió euró, de turisztikai beruházás esetén 50 millió euró a küszöb. A döntés előkészítése során figyelembe veendő szempontok közé tartozik a beruházás GDP-re gyakorolt hatása, az új munkahelyek száma és a beruházó tartós magyarországi jelenléte.
Egyedi beruházási támogatás csak induló beruházáshoz adható. A támogatási intenzitás (arány) maximuma Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl tervezési–statisztikai régiókban 50 százalék, a Közép-Dunántúl tervezési statisztikai régióban 40 százalék, a Nyugat-Dunántúl tervezési-statisztikai régióban és Pest megyében 30 százalék, Budapesten pedig 10 százalék. A kisvállalkozások a felsoroltnál 20 százalékponttal, a középvállalkozások 10 százalékponttal magasabb támogatást kaphatnak.
Forrás: MTI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...