11.1 C
Cegléd
2024. február 23. péntek
spot_img

Pestmegyében kevesebb a támogatás

Az Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl tervezési–statisztikai régiókban 50 százalék, Budapesten és Pest megyében pedig 10 százalék vissza nem térítendő támogatást adhat beruházásokhoz a kormány egyedi döntéssel – tartalmazza a kormány honlapján megjelent rendelettervezet.
A tervezet felsorolja azokat a gazdasági területeket, amelyek előnyt élveznek a támogatás odaítélésénél. Ebbe a körbe tartozik a gyógyszer-, az elektronikai-, a jármű- és gépipar mellett például a megújulóenergia-ipar, a regionális szolgáltató központok létesítése vagy bővítése és a logisztika is. A nem támogatható iparágak köre sokkal bővebb: az acél- és szénipartól a hajógyártáson át a szintetikusszál-iparig terjed.
Egyedi beruházási támogatás a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyiségű, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, európai részvénytársaság, valamint európai szövetkezet részére nyújtható. A támogatandó beruházás értéke legalább 10 millió euró, de turisztikai beruházás esetén 50 millió euró a küszöb. A döntés előkészítése során figyelembe veendő szempontok közé tartozik a beruházás GDP-re gyakorolt hatása, az új munkahelyek száma és a beruházó tartós magyarországi jelenléte.
Egyedi beruházási támogatás csak induló beruházáshoz adható. A támogatási intenzitás (arány) maximuma Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl tervezési–statisztikai régiókban 50 százalék, a Közép-Dunántúl tervezési statisztikai régióban 40 százalék, a Nyugat-Dunántúl tervezési-statisztikai régióban és Pest megyében 30 százalék, Budapesten pedig 10 százalék. A kisvállalkozások a felsoroltnál 20 százalékponttal, a középvállalkozások 10 százalékponttal magasabb támogatást kaphatnak.
Forrás: MTI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...