6.2 C
Cegléd
2024. február 21. szerda
spot_img

Levél a cserkésztáborból

Utána következett a nehezebb rész. A lányoknak és a fiúknak is ásni kellett latrinát, majd mosdóállványt kötözni, valamint szemetest. Úgy eltelt az idő, hogy már vacsorához sípolták a gyülekezőt. Csak, hogy tudd Anya, az két hosszú egy rövid.
Megvacsoráztunk és készültünk a tábortűzhöz. A tábortűz olyan érdekes volt. A vezetők rakták és a Vószem pontosabban Aragorn gyújtotta meg, de nem gyufával. Nem tudom mivel, de még le is öntötte és úgy kapott lángra a fa. Anya ezt látnod kellett volna! A tűz közben sokat játszottunk és énekeltünk. A takarodó előtt még levontuk a zászlót és hálát adtunk Istennek, hogy ilyen szép napot adott nekünk.
A 2. nap – Folytattuk a tábori építkezéseket, még a táborkapu építésében is segítettem. Délután pedig tűzrakó verseny volt, igaz nem én győztem, de jó volt. Ezután népdalokat tanultunk és rovásírást, valamint csalánteát készítettünk. Vacsora után újra a tábortűzre készülődtünk. Újabb és újabb játékok és népdalok kerültek elő. Nagyon jó volt az is. Zászlószertartás után ott kellett maradni a zászlónál, mert a mi őrsünk volt az éjszakai őr. Mi vigyáztunk a zászlóra és a többi cserkész álmára, valamint az egész táborra. Képzeld én éjféltől kettő óráig voltam az őr az őrsi társammal, de annyi csillagot láttunk, mint otthon a városba sose. Olyan érdekes állathangok is voltak, hogy alig akartam visszamenni a sátramba aludni.
A 3. nap – Igazából a túrázásról szólt. Gyalogoltunk vagy 20 km-t, az ebédet már nagyon vártam, mert elfáradtam, de megpihenve, megebédelve újult erővel vágtam neki a túra hátralevő részének. Vacsorára frankfurti leves volt, grízes tésztával. Vacsora után már készülődtem a tábortűzre, mert nagyon vicces játékokat játszunk ott. Aznap kellemesen elfáradva feküdtem be a sátorba is fel sem keltem másnap reggelig.
4. nap a táborban – Délelőtt íjászkodtunk, akadálypályán küzdöttük át magunkat, körjátékokat játszottunk. Az ebédet a mi őrünk készítette elő, mert mi voltunk a GH szolgálatosak. Utána nyomozójátékot és métát játszottunk. A szokásos esti menetrend: fürdés, vacsora, készülődés a tábortűzre, zászlószertartás, takaródó.
5. nap – Az ma van, vagyis július 13. Ma még nem tudom pontosan, hogy hová megyünk, de az biztos, hogy kétnapos portyára, mert mondták, hogy a hálózsákot is csomagoljuk be. Tudod Anya ezt vártam a legjobban, mert ilyenkor nem sátorban alszunk, hanem valahol az erdőben a szabad ég alatt. Nincs is időm tovább írni, mert indulunk. Látod anya mondtam, hogy a cserkésztáborba el kell mennem, mert annyi élményt ad, hogy még leírni sem bírom mind. 10 nap a cserkésztáborban még neked is megéri 15.000 Ft-ért. Nem? Anya! Ez a legolcsóbb, ezért is jó cserkésznek lenni. 
Szia Anya!

Ui.: Majd megyek azért haza. Várjál, amivel megegyeztünk.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...