24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Megyenapi kitüntetések

A Megyenap és a Sportkarácsony alkalmából köszöntötte a közgyűlés Pest megye kiválóságait, december 7-én. A Megyenapon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. Az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt az olimpia jegyében, a Pest megyei Sportkarácsony is. dr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „akik ma itt vannak, velünk, azok mind tudják, hogy mit jelent cselekedni akkor, amikor még nincs garancia a sikerre. (…) érdemes vállalni a kemény és következetes munkát, az elhivatott, és kitartó erőfeszítéseket.” Majd a 2012-es év díszpolgárát, Csoóri Sándort idézte: „Régen leginkább abban hitt az ember, ami láthatatlan volt a számára. Mára viszont a civilizációs eszközök jóvoltából tömérdek dolog vált előtte láthatóvá, pazar tálalásban, minden percben. Az emberiség zöme roppant hálás ezért az ajándékért. Közben eszébe se jut, hogy épp a rengeteg látvány takarja még inkább azt, amit érdemes volna látni.”
Az ünnepségen a londoni olimpián és paralimpián érmes vagy pontszerző Pest megyei sportolókat is köszöntötte a közgyűlés, köztük a ceglédieket Czigány Dórát, Lőrincz Tamást és Ungvári Miklóst. Ezután kiosztották a megyei legjobb sportolóinak a díjakat. Csak a ceglédi díjazottakat kiemelve: az Év legjobb Pest Megyei férfi sportolója Lőrincz Viktor lett, az Év legjobb Pest Megyei Utánpótlás csapata pedig a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Club.
A rendezvényen – számos díj között – átadták a Pest Megye Díszpolgára címet Csoóri Sándornak. Pest Megyéért Emlékérmet kapott Soltészné Lédeczi Judit, a Ceglédi Kossuth Gimnázium leánykarának vezetője.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...