21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Ma van a Macaron-nap!

Március 20-án Macaron Világnap van! Évek óta tartanak ennek a kis édes, szerethető semmiségnek világnapot. Vajon miért? Mit tud ez az apró szivárványszínű, habos, kis fenomén?

Először is ezerféle ízzel örvendeztet meg (még sós változatok is léteznek, likőrösek, borkrémesek, a sörízűekről nem is beszélve,) azután pedig vidám színeikkel kápráztatnak el,  jókedvre derítenek mindenkit, azt is aki adja, azt is aki kapja. Ünneplik a „kicsikét” Párizstól, New Yorkig világszerte, pár éve már idehaza is megtartják az ünnepet az édességrajongók. 

A macaron ma már nem egy falatnyi édesség csupán, –  kultusz tárgya lett. Vannak macaron formájú ékszerek, órák, szappanok, kistáskák, pénztárcák, kártyatartók. Rengeteg könyv és blog foglalkozik a pepecselős, igen bonyolult műremekek elkészítésének tudományával.

Az idei rendezvény hazai jelszava ”próbálj kettőt”!  Két ízt, vagy egy macaront és még mellé valamit, például macaron ízű kávét, teát, forró csokit… Aki ismeri ezt a kedves kis finomságot, kóstolja meg az új ízeket a Macaron Világnapon, aki még nem, annak itt a remek alkalom az ismerkedésre! Ön kóstolta már?

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...