21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

A jók között a legjobbakat ünnepelték

A ceglédi sportgálák minden évben alkalmat adnak arra, hogy egybe gyűljenek a város sportegyesületeinek képviselői és szimpatizánsaik, ekkor köszönthetik az előző év legjobbjait. A mérce magas, hiszen a legjobbjaink eredményei hazai és nemzetközi összevetésben is tekintélyesek, melyre büszkék lehetnek a siker elérői, de a város sportszerető állampolgárai is. A XII. Ceglédi Sportgála közel négyszáz vendége a Gál József Sportcsarnokban kísérhette figyelemmel a hagyományos esemény ünnepélyes pillanatait. 

Földi László országgyűlési képviselő, Cegléd polgármestere sokadszor adott örömének kifejezést a sportélet kedvező változásairól, akár a saját szemüvegén keresztül is. A sikeres londoni olimpiai szereplés felemelő pillanatai után 2013-ban mérföldkő jellegű fejlődésnek indult a város sport-infrastruktúrájának fejlődése. Több szinten megújultak a tevékenységet szolgáló létesítmények. A sporttelepen megépült két műfüves labdarúgó pálya, a belső strandon pedig egy teljesen új uszodakomplexum projektének első, de nagyon fontos üteme valósult meg. Ha hozzávesszük a fejlesztések további részét, fejet hajthatunk az e területen történő változások előtt. A pályán új judo csarnok épül, megújul a birkózó csarnok, öltözőkkel , kiszolgáló helyiségekkel válik komplexummá. Amikor a régi lelátót kiváltó újról lehet híreket hallani és egy új műanyag borítású atlétikai pálya építéséről szó van 2014-ben, csettinthetünk egyet. Ilyen pozitív fordulat még nem volt a sport területén Cegléden. Az új sportuszoda megépítésének második ütemét pedig már természetesnek fogjuk fel….

Tehát a sportgála közössége együtt örülhetett az élősport sikereinek és a tárgyi lehetőségek bővülésének. Kivette a részét az ünneplésből több díszvendég is. Ott volt Szondy István, Gedó György és Székely Bulcsú olimpiai bajnokok, Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dr. Beck György utóbbi szövetség társelnöke, azután Dr. Jakabházyné Mező Mária a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára is. 

Az ünneplésből persze kijutott a ceglédi hősöknek is, akik bearanyozták a város sporttörténetének utóbbi éveit, benne a 2013. évet is. Cegléd Város Sportjáért Díjat kapott Fenyődi Miklós tanár, atlétika és kosárlabda edző és Pákozdi Benő vállalkozó, egykori kiváló ökölvívó, napjainkig a város sportjának kiemelt támogatója.

A 2013. év legjobb felnőtt sportolója a nők között Telek Patrícia Fit Kid bajnok lett, a férfiaknál pedig a Lőrincz testvérek „holtversenyben” végeztek az értékelésben. Tamás második alkalommal lett Európa-bajnok, míg Viktor bronzérmet szerzett a budapesti birkózó világbajnokságon.

Az utánpótláskorú sportolók között többen értek el kiváló helyezéseket a hazai- és nemzetközi versenyeken. A lányoknál Tamasi Szandra (judo), a fiuknál pedig Andrási József (birkózó) érdemelte ki az elismerést.

A csapatoknál ezúttal a Ceglédi Kézilabda Klub Sportegyesület felnőtt csapata vehette át a díjat, amiért a bajnoki mérkőzésekhez hasonlóan nagy tapssal értettek egyet a jelenlévők. 

A 2013. évi sikerek után nem volt meglepetés, hogy az év edzője kitüntető címet Pap Ferenc a CVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta.

A hagyományoknak megfelelően a gálán került átadásra a „Jó tanuló – Jó sportoló” elismerő cím is. Az iskolában és a sportolásban jeleskedő fiatalok között ezúttal a vízilabdázó Rajkort Renáta és a judós Szegedi Dániel érdemelte ki a jutalmat.

A XII. Ceglédi Sportgálán különdíjak is gazdára találtak az önkormányzat, a támogatók és a szervező bizottság jóvoltából. Díjazottak lettek, a CVSE Fit-Kid női csapata (Telek Patricia, Bóbis Vivien, Czigony Claudia, Kovács Barbara), a CrossFit bajnok Kovács „Lacee” László, a kerékpáros virtuóz Hegedüs „Hege” LászlóAz internetes, előzetes voksolások alapján a legnépszerűbb sportoló címét Kovács „Lacee” László és Sztojka Norbert a Losonczi DSE  úszója. Utóbbi kiváló eredményeivel hívta fel magára a figyelmet és esélyes a speciális olimpiai versenyeken való megmérettetésre is.. 

A résztvevők kellemes órákat töltöttek együtt a népes összejövetelen. A TS Gastro Kft. jóvoltából ízletes vacsora kínálat, a Koktél 4U Zenekar által pedig hajnalig tartó zeneszó tette felejthetetlenné a napot.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...