18.9 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

Olimpiai bronz

Újabb szakmai sikerekkel gazdagodott a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola. Hornyák Dóra tanítványai bronzérmet szereztek az Országos Fitnesz Diákolimpián!

Egyik nagyon kedves kollégám kérdezte, akivel még pályakezdőként együtt dolgoztam Monori-erdőn, hogy mivel magyarázható ez a sikersorozat? Neki sem tudtam mást mondani, mint hogy kiváló tanáraink vannak és szorgalmas, céltudatos gyerekek járnak hozzánk. 

Persze ugyanezt elmondhatja bármelyik iskolaigazgató. Igen, az eredményekhez szükséges még számos egyéb tényező szerencsés együttállása és az intézmény szakmai profilja is. Az érettségire és szakmai záróvizsgákra való felkészítés mellett nagy gondot fordítunk a látványsportok támogatására. Ez is kell a jó helyezésekhez! Iskolánk képzéséhez igazodva a fitnesz különféle ágai, a látványtáncok és a néptánc vonzza leginkább a fiatalokat. A következő tanévtől – igazodva a szülői és tanulói igényekhez – bekerül a mozgás és testkultúra tagozat tantervébe a testépítés és az akrobatikai képzés. Ez utóbbinak hagyományai vannak nálunk, hiszen a színész és táncos OKJ tagozaton növendékeink Váradi László tanár úr vezetésével régóta tanulnak akrobatikát.  

A testépítésnek elsősorban a fiúk örülnek majd, de a szülőknek is megnyugtatóbb lesz, ha tudják, hogy szakember irányításával, személyre szóló edzéstervvel, vegyszertől mentesen végzik gyerekeik az erősítő gyakorlatokat. Remélhetőleg ezek a sportágak is gyarapítják majd éremgyűjteményünket! 

A biztató jövő mellett örüljünk most a jelen eredményeinek, a 10. SZ-T osztályos lányaink bronzérmének! Csak néhány tizeden múlt az arany – mondták kicsit szomorkásan. Sebaj, lányok! Majd jövőre! Mi nagyon büszkék vagyunk erre a teljesítményre és örülünk, hogy Komonyi Dzsenifer Franciska, Pálfi Leila, Rusvai Rebeka, Rubes Krisztina, Csorna Noémi, Kis Fanni, Köck Evelin Fanni, Tóth Vivien, Sziráki Krisztina és Gábriel Mónika a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskolába járnak!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...

Történelmi siker az Asztalitenisz OB-n

A hétvégén megrendezett utánpótlás országos bajnokságon kivételes teljesítmény született:...