16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Kiváló a Pákozdi sertéshús

“Kiváló Minőségű Sertéshús” védjegyet használhat termékein a Pákozdihús, miután Cegléden május 29-én a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára Menczel Lászlóné átadta a tulajdonos Pákozdi Benőnek az erről szóló szerződést.
– A kormány 2012-ben állította össze a sertésstratégiát, amely a hazai sertésállomány mennyiségi növelését és a minőségi követelmények erősítését tűzte ki célul. – számolt be lapunknak a terméktanács titkára. – A hazai piac visszahódítása és a külföldi szállítások növelése érdekében létrehozták a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyet, amelyet olyan vágóhidak, feldolgozó cégek és beszállítóik kaphatnak meg, amelyek a kötelezően betartandó, európai uniós szabályoknál többet teljesítenek. Értve ez alatt a hazai termesztésű, kiváló minőségű takarmányon, itthon nevelt és a termékfeldolgozás során is az alapanyagok minőségét megőrző technológiával előállított, magas színvonalú termékek gyártóit. Az idén márciusban meghirdetésre került védjegyet négy vállalkozás nyerte el. Cegléden Pákozdi Benő vállalkozása és legnagyobb beszállítója a Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt is megkapta. A megbízható minőségű, hazai árut kereső fogyasztók egy-két hónap múlva több áruházláncban megtalálják majd a logóval ellátott sertéshús termékeket.
Lapunknak a tulajdonos Pákozdi Benő azt nyilatkozta: mérföldkőnek tekintik ezt az elismerést, melyet a DPMG Zrt-vel való 22 éves együttműködés gyümölcsének is tekint. Hiszen a ceglédi hústermelő Magyarországon született, magyar takarmányon, helyben nevelt és a Pákozdi család vágóhídján a legjobb minőséget biztosító technológiával feldolgozásra került sertésekből készült termékeiket minősítik. Majd hozzátette: a vállalkozás további tervei között a külföldi terjeszkedés szerepel.
Az évi 75.000 sertést vágó, hatvan embernek munkát adó családi vállalkozás 1990 óta működik. Országosan több nagy áruház beszállítója, az Auchan és a Spar áruházakban is a Pákozdihús termékeit lehet megvásárolni, de Cegléden is több húsüzletet lát el sertéshússal.

Fotó: Pákozdi Zoltán

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...