13.8 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Érdemes Nagykőrösre jönni

– Ceglédieknek mit nyújthat egy nagykőrösi rendezvény?

– Egyrészt a ceglédiek az eddigi városi rendezvényeken megismert előadókkal és természetesen újakkal itt is találkozhatnak, másrészt érdemes megismerni két nagykőrösi látványosságot, amelyeket rendezvényeink keretében is bemutatunk, de egyénileg is látogathatók. Az egyik a megújult belváros, a több mint 500 védett műemléképülettel, amelyeket kisvonatozással lehet megtekinteni. A másik – számomra is nagy élményt jelentő érdekesség – a Pálfája erdőrészben található erdős sztyeppe, amely az Alföldön az utolsó. Itt több száz éves tölgyóriások és védett növényfajok találhatók, amelyek a természetbarátoknak tanösvényen is felfedezhetők. Emellett azért is érdemes ellátogatni a szomszéd városba, mert aki a rendezvényeinken kitölt egy kérdőívet, kedvezményes belépőt kap a helyi Alföld Aqua termálfürdőbe és az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjteménybe, amely szintén az én igazgatásom alatt működik. Ezzel is megpróbálom felébreszteni csipkerózsika-álmából a gyűjteményt, amely évek óta méltatlanul elhanyagolt állapotban volt. Jelenleg az iskolatörténeti kiállításunkat újítottuk fel, amely a XIX. század végétől, a múlt század közepéig mutatja be a Pest megyei oktatás és iskolatörténetet. A jövő héten adjuk át a nagyközönségnek az I. Világháborús (1914-18) áttekintő kiállításunkat, amelyet Dr. Ravasz István hadtörténész nyit meg. De természetesen lépéseket tettem az állandó Arany János kiállítási anyagunk felfrissítésre is, így végre történész végzettségemet kihasználva tudok munkálkodni az intézmény falai között. 

– Nagykőrösieknek milyen ceglédi rendezvényt ajánlasz?

– Ha a látogató igazi fesztiválélményre vágyik, akkor Ceglédre menjen. A Laskafesztivál és a Kossuth Napok nagyon jó rendezvények, évek óta magas minőséget képviseltek. A nagykőrösi rendezvényeknek kell még pár év, hogy bejáratódjanak, hogy a megyén kívülre is nyitni tudjunk. Nagyon sok itteni lovasiskola, lovas egyesület érdeklődik a Ceglédi Vágta iránt, ezeknek is bátran ajánlottam idáig is a ceglédi rendezvényeket.

– Miért jó egy városnak ingyenes rendezvényt szervezni, belépődíjasak helyett?

– Ha Ceglédből indulunk ki, a város vonzereje óriási mértékben megnőtt a turisztikailag jelentős, nagy tömegeket vonzó rendezvények hatására. Duplájára nőtt a vendégéjszakák száma, 40 %-kal a beszedett idegenforgalmi adó nagysága. Ráadásul egy fesztiválra számos más idegenforgalmi látványosság, vendéglátóipari szolgáltatás, konferencia turizmus építhető rá. Nagykőrösön is ez a célunk, hogy szállodák, panziók épüljenek, vendéglátóipari, turisztikai vállalkozások induljanak, hiszen egy az Alföld szívében fekvő, rendezett és gondozott belvárossal és alacsony munkanélküliséggel rendelkező kisvárosnak, nincs más kitörési pontja, mint a turizmus.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...