31.5 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Nagykőrös nyáron sem pihen

Idén is megszerveztük a tavaly óriási sikerrel zárult Kőrösi Möggyfesztivált, amely remek találkozási pont azoknak, akik a gasztronómia és kivált, akik ennek a remek gyümölcsnek a szerelmesei. Hiszen vidámság ránézni erre a gyümölcsre, hiszen kellemes savanykás íze enyhülést hoz a kánikulában, emellett pedig a konyhában is remekművek készülhetnek belőle. Nagykőrösön a helyiek úgy vélik, hogy a „kerekségében” van a nagykőrösi möggy zamatosságának titka is, hiszen Kőrösön nem csak kereken (éretten) szedik, de úgy is nevezik ezt a zamatos gyümölcsfajtát: meggy helyett möggynek. Ezentúl, ne felejtsük el, ha möggy, akkor Kőrös!

A szabadtéri programok mellett szeretettel várjuk a nagykőrösi lakosokat, és a Nagykőrösre látogató vendégeket, a három éve épült Alföld Aqua Termálfürdő és Strand létesítménybe is. A 2015. május elsején új üzemeltető irányításával megnyílt strandfürdő, még kiaknázatlan, de annál fantasztikusabb lehetőségekkel várja a kikapcsolódni vágyókat. Az idelátogató, egy modern, és családias hangulatú strandfürdőben találja magát. Élvezheti a termálmedence gyógyhatású vizének finom melegségét, az élménymedence masszírozó csobogását, a szép parkosított kertben napozhat, pihenhet, focizhat, a szabadtéri úszómedencében pedig felfrissülhet. A gyermekeket pancsolóval, homokozóval, játszótérrel várják. A wellness részlegen igény szerint bárki ellazulhat a finn szaunában, a gőzkabinban vagy a sókamrában. Ajánlataik között szerepel a kedvezményes áru Csobbanó Csütörtök, a romantikus pénteki éjszakai fürdőzés és a hétvégi meglepetés bográcsos étel kínálat. Mindezek mellett pedig képzett oktatókkal várják az úszni vágyó gyermekeket és felnőtteket. A 80 személyes rendezvénytermük akár céges, vagy nagyobb családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas. További információkért, keresse fel honlapukat az www.alfoldaqua.hu címen, vagy keressen a facebook-on, illetve érdeklődhet a következő telefonszámon: 06309035099.

Ismét látogatható Nagykőrös egyik büszkesége, a gyönyörűen felújított Tímárház, ahol kedves kiszolgálás mellett várják a vendégeket. Az impozáns környezeten kívül igazán kedvező árakon süteményekkel, tócsnival, langallóval, fagylalttal, kávékülönlegességekkel kedveskednek. A Tímárház ipari műemlék, amit Nagykőrös Város Önkormányzata újíttatott fel és adott bérbe. A megye egyetlen még álló bőrszárító épülete 1800 körül épült, copf elemekkel tarkított klasszicista homlokzattal. A város kézműipari hagyományainak emlékét őrző ház felújítása kiterjedt annak valamennyi tartó- és szakipari szerkezetére. A felújítás során újrafogalmazták az épület belső tereit, a ház új funkciókat kapott, immár kávézóként üzemel.

1.kép: Alföld Aqua Termálfürdő és Strand

2.kép: Tímárház

3.kép: Tímárház udvara

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...