22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Passzív ablak gyártásába kezdett a Bau-Trans Kft.

Mintegy 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert uniós pályázaton komplex passzívablak-gyártó technológia létesítésére, illetve új üzemcsarnok építésére a ceglédi központú Bau – Trans 2000 Kft.- tájékoztatta a cég egyik tulajdonosa az MTI-t.
Kassik Éva közlése szerint a több mint 362 millió forint összköltségű projekthez 144,8 millió forintnyi támogatás kaptak, a fennmaradó összeget önerőből fedezték. A pénzből a környéken teljesen újnak számító úgynevezett passzív ablak gyártásába kezdtek, az ehhez szükséges gyártósort a most épített 1943 négyzetméteres csarnokban helyezték el. A beruházás keretén belül három targoncát is vettek. A tulajdonos elmondta, hogy az általuk készített 8 kamrás, 3 réteg üvegezéssel rendelkező műanyag ablakok hőátbocsátása vetekszik a téglafaléval.
Hozzátette: igazodnak a megrendelői igényekhez, kérésre nem csak passzív ablakot készítenek, ám szeretnék a korszerűbb technológia felé „terelni” piacukat. Hozzátette: a Bau-Trans 2000 Kft.-nél eddig is folyt ablakgyártás, de sokkal korszerűtlenebb gépsoron, gyakorlatilag minden munkafázishoz külön ember kellett. Új gépsoruk automatizált, így munkájuk hatékonysága jelentősen nőtt. Figyelembe véve, hogy a korábbi napi 15 ablak helyett jelenleg naponta 50 – 80 nyílászáró készül, minimális, legfeljebb 6 – 8 fős létszámbővítéssel számolnak a teljes kapacitás elérése után. A céget 1995-ben alapították, a tulajdonosi kör (férj és feleség) azóta nem változott.
A Kft.-nél több telephelyen összesen 200 ember dolgozik, a ceglédi csarnokban jelenleg 15 főt foglalkoztatnak. Tevékenységi körükbe a nyílászáró gyártása mellett egyebek mellett az építőanyag kereskedelem (Cegléd, Nagykőrös, Ceglédbercel) is beletartozik. Két fürdőszobaszalont és két barkács-mezőgazdasági áruházat működtetnek Cegléden, illetve Kecskeméten, a következőt Bajára tervezik. Festék-, valamint otthon- dekor áruházuk, betonkeverő üzemük és teherautó kereskedésük is van. Vevőik főként kis- és középvállalkozók, de sok lakossági megrendelést is kapnak. Tavalyi árbevételük 3 milliárd 386 millió forint volt, nyereségük meghaladta a 206 millió forintot. (MTI)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...