6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Miki betársulna Kovács Antalhoz

„(Csernoviczki) Évi és (Szilágyi) Áron remeklése nagyon feldobott, alig vártam, hogy én is adhassak valamit a rengeteg magyar szurkolónak. Ám hiába értem el eddigi pályafutásom legnagyobb sikerét, vigasztalhatatlanul szomorú voltam. Legszívesebben elbújtam volna a világ elől. Számtalan gratulációt kaptam, de nem tudtam örülni a második helyemnek. Úgy éreztem, csalódást okoztam mindenkinek. Két nap múlva hosszas unszolásra Évivel és a kézilabdacsapattal kilátogattam a London külvárosában működő magyar szurkolói klubba. Kinéztem az autóbusz ablakán és láttam, legalább kétszázan vártak ránk, köztük Kovács Anti és Kovács Kokó István, a két legnagyobb példaképem. Mindenki ölelgetett, meg akart hívni egy italra. Ott azon az estén megéreztem az engem körülvevő szeretet és pillanatok alatt a világ legboldogabb embere lettem. Azóta fényesen csillog az ezüstérmem.”
Mikinek Rio lehet a negyedik olimpiája. Nem titkolja, nyerni szeretne: „Azon a londoni éjszakán Kovács Anti azt mondta nekem: elérkezett az ideje, hogy ne ő legyen az egyetlen olimpiai bajnok magyar judós. Akkor megígértem neki, hogy ’betársulok’ hozzá”.
„Legnagyobb hálával a családomnak, különösen az édesanyámnak tartozom, akik mindenben segítenek és mellettem állnak, hogy az álmom valóra váljon.”
A judósok kétéves kvalifikációs időszaka 2016. május 30-án zárul, a világranglista pontszámítási rendszere alapján az első évben szerzett öt legmagasabb pontszám 50 százalékos értékben, míg a második évben megszerzett öt legmagasabb pontszám száz százalékban számít majd a végelszámolásnál. A világranglistán a férfiaknál súlycsoportonként az első huszonkét ország képviselője szerez indulási jogot a 2016-os olimpián. Mivel Ungvári Miklós e tekintetben jelenleg a nyolcadik, a várakozások szerint ő is tatamira léphet jövő ilyenkor.
Forrás: MOB

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...