31.5 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Új gyártócsarnok a Ferzol Kft.-nél

Az államtitkár utalt rá: a céget Pest megye többi vállalkozásához hasonlóan hátrányosan érinti, hogy a fővárost is magában foglaló központi régióhoz tartozik. A kormány célja, hogy az emiatt kieső uniós támogatásokat költségvetési forrásokból pótolja a jövőben – mondta.

Bíró Zoltán, a vállalat tulajdonos-ügyvezető igazgatója köszöntőjében, felidézve a kft. történetét, arról beszélt: sikerük egyik kulcsa a hosszú távú és partnerközpontú gondolkodásban, valamint a megújulás képességében rejlik. Ezek segítették hozzá a társaságot, hogy a korábbi évek dinamikus fejlődése után a válság idején a hatékonyság növelésével sikeresen talpon maradjon és újra növekedési pályára álljon. Közölte: a Ferzol Kft. jelenleg 370 alkalmazottat foglalkoztat, 60 cég beszállítója, 14 ezer terméket gyárt és 23 000 négyzetméter összterületű gyártó-, illetve raktárbázissal rendelkezik. Kiemelte: a több mint 5500 négyzetméter alapterületű új épületben egy 90 fős üzemi étkezde mellett 60 fős oktatóterem is helyet kapott, mivel a cég ettől a tanévtől részt vesz a duális képzésben, versenyképességének fenntartása és erősítése érdekében.

A négy és fél hónap alatt 520 millió forintból készült beruházás 50 fő létszámbővítéssel is jár – fűzte hozzá. A Ferzol Kft. a finomlemez-megmunkálás egyik legismertebb hazai vállalkozása. Termékeiket a járműipar, telekommunikáció és a hűtés- fűtéstechnika területén is alkalmazzák, legfőbb exportpiacai Brazília, az Egyesült Államok és több ázsiai ország. Olyan iparágakat szolgál ki, amelyek folyamatosan fejlődnek, és Magyarország gazdasági teljesítményét is alapvetően meghatározzák. A cég fejlesztéseihez mintegy 700 millió forint pályázati forrást nyert el az elmúlt években.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...