22.5 C
Cegléd
2024. június 26. szerda
spot_img

Boldogságóra a Várkonyiban

– Hogyan működik a Boldogságóra a mindennapokban?

– Minden hónapnak van egy adott témája, októberben például az optimizmussal foglalkozunk.A pedagógusok kidolgozott forgatókönyvet kapnak, mely segíti a téma feldolgozását.Egy hónapban 1-2 boldogságóra és 1 feladat megoldása a cél, de a pedagógustól függ, mennyi órába tudja becsempészni ezt a gondolkodásmódot.

A ceglédi felnőtt Boldogság klubot tavaly indítottam be. Maga a program nagyon ígéretesnek tűnik és a szülőkkel, Bögös István igazgatóval valamint Fodor Gábor tankerületi igazgatóval való egyeztetés után, elsőseimmel is belevágtam a tanulásba!Sántáné Varga Tünde kolléganőm is csatlakozott hozzám a másodikos osztályával.

A legnagyobb eredmény a gyerekek változása, lelki, érzelmi fejlődése volt. Már tudnak beszélni az érzelmeikről, észreveszik a mindennapok apró örömeit és a tudnak örülni egymás sikereinek is.Nemcsak tudják, hanem értik, érzik is mi az a hála vagy megbocsátás.

– Már a kezdetek kezdetén is eredményesnek bizonyult a programban való részvétel.

– Igen, az Alapítvány részéről is kaptunk elismerést! Október hónapban az osztályom, februárban pedig Tünde néni osztálya nyerte a Rajz kategóriát az elmúlt évben.

Tavasszal nálunk járt Bagdi Bella énekesnő, a program elindítója,és egy forgatócsoport, akik dokumentumfilmet készítettek a Boldogság órákról. Az országban összesen 4 helyen voltak, úgy érezem, hogy ez szintén a munkánk eredményességét dicséri.

– Hogyan folytatódik a projekt?

– Ebben az évben folytatjuk a munkát és osztályunkkal tovább tanuljuk a boldogságra való képességet.Tótkomlósról és Nyársapátról voltak pedagógus kollégák hospitálni egy Boldogságórámon. Novemberben, pedig a helyi óvónőkkel ismertetjük meg a Boldogságórákat.Célunk egy érzelmileg, lelkileg kiegyensúlyozottabb gyerekekből álló közösség kialakítása, nevelése.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...