18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Ricsaj a Mária utcában

Meddig kell még ezt elviselnünk, hogy reggel hat óráig ne pihenjünk? Miért és ki engedélyezte ezt a nyitvatartást? Cegléden azt mondták, hogy átadták az ügyet az abonyi önkormányzatnak. Ezt sem értjük, hogy miért Abonyban és miért nem Cegléden intézkednek a több hónapja meglévő problémánkkal kapcsolatban! De ez idáig egyik hatóságtól sem kaptunk elfogadható választ: miért és hogyan működhet ez így?! És főleg: meddig kell ezt még kibírnunk?!
Mária és Rostély utcai lakosok nevében (Név és cím a szerkesztőségben)”

A söröző üzemeltetői és alkalmazottai az alábbi választ küldték meg a lakosok levelére:
“Tisztelt olvasói levelet megfogalmazó lakók! Köszönjük, hogy összegezték a problémáikat. Engedjék meg, hogy ezúton részletes választ adjunk a felsorolt pontokra!
Először is az Önök által felvázolt helyzetképet mindenképpen eltúlzottnak érezzük. Azzal az állítással, hogy a tömeg állandóan „randalírozik”, Önök azt a kijelentést teszik, hogy aki Cegléden szórakozni megy és hozzánk is betér, az mindenképp ezt teszi. Ezt kifogásoljuk, hiszen ezek az emberek egész héten dolgoznak, működtetik országunk gazdaságát, adót fizetnek és legtöbbször csak a hétvégén van lehetőségük arra, hogy barátaikkal, ismerőseikkel valahol egy italt elfogyaszthassanak. Tapasztalataink szerint „randalírozásra” aligha vágynak a vendégek és ezt szerencsére az éjjel folyamatosan arra járőröző rendőrök is így látják. Ha vendégeink az utcán is tartózkodnak, azt azért teszik, mert a magyar törvényi keretek a vendéglátó-ipari egységekben való dohányzást a bejárattól számított 5 méteres körön kívül határozzák meg.
A hatóságok vizsgálatai és a rendőrség folyamatos ellenőrzésének eredményei bizonyítják, hogy a zaj mértéke nem lépi túl a törvényben előírtakat. Az utcán tartózkodó vendégeinket óránként többször is figyeljük, ha szükség lenne rá, összeszedjük és feltakarítjuk az esetlegesen eldobált szemetet, üvegeket, poharakat a söröző körzetében (még azt is, ami nyilvánvalóan nem az üzletünkből származik) és megteszünk mindent annak érdekében, hogy a környék lakóit a söröző működése a lehető legkevésbé zavarja. A hatósági vizsgálatok eredményeit és a bejelentéseikre adott válaszokat Önök tudtunkkal nem vették át. Ezeket üzletünkben előzetes egyeztetés után bármikor szívesen megtekinthetik. Kérjük Önöket, hogy bármilyen felmerülő problémájukkal bátran forduljanak személyesen és bizalommal hozzánk és bizonyosodjanak meg arról, hogy törekszünk rá, hogy mind a környék lakói, mind pedig a szórakozni vágyok elégedettek lehessenek!
Tisztelettel: a TAVASZ Söröző üzemeltetői és alkalmazottai”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...