18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Újra a TOP 100-ban a gimnázium

2015 novemberében jelent meg a HVG „A 100 legjobb gimnázium és szakközépiskola” című különszáma, amelyben Dél-Pest megyét tekintve (Abonytól Szigetszentmiklósig) a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium az egyetlen középiskola, amely felkerült a listára: a 80. helyen szerepel – a budapesti és az agglomerációs iskolák után.

Közel 1000 intézményt értékeltek ugyanazon mutatók szerint: a kompetenciamérések adatai, a kötelező érettségi tárgyak eredményei, az OKTV versenyek és a legjobb 30 egyetemi karra bekerültek aránya alapján.
A hetilap felmérése egy külső értékelésnek is tekinthető, hiszen magukat az intézményeket nem keresték fel, minden adatot központi nyilvántartásokból szereztek meg. Ezzel a gimnázium nemcsak bekerült az elit mezőnybe, hanem egyúttal sikerült a 2014-es helyezésen is javítania, hiszen akkor a 94. pozíciót érte el.
„Ez az eredmény a diákok – szülők – kollégák, tágabban az egész kistérség közös sikere, s jelzi azt, hogy az iskola jó úton halad. Azért dolgozunk, hogy ez az eredmény megmaradjon, és a gimi évről évre bekerüljön a Top 100-ba” – nyilatkozta Gulyás Zoltán igazgató.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...