19 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Robbantással fenyegette a ceglédi ügyészséget

Előzetes letartóztatását indítványozták annak a 45 éves férfinak, aki a gyanú szerint a napokban robbantással és géppisztolyos támadással fenyegette meg a székesfehérvári ügyészséget. Hétfőn rács mögé került, ám ügyvédjével együtt fellebbezett, emiatt a döntés nem jogerős.

A férfi telefonon jelezte  iratbetekintési szándékát a Székesfehérvári Törvényszék lajstromirodájában, eközben azzal vádolta az ügyészeket, hogy eltüntettek bizonyos dokumentumokat és azt mondta, hogy felrobbantja a Ceglédi Járási Ügyészséget. Ezután a Fejér Megyei Főügyészség soros ügyészi szolgálatot teljesítő alügyészénél is irattanulmányozást kért, illetve “gépfegyveres megjelenést” helyezett kilátásba.  Amikor megjelent a Székesfehérvári Törvényszéken, rendőrök várták, akikkel közölte: a kiskunhalasi események megismétlődhetnek.

Tekintettel arra, hogy “a gyanúsítottat ugyanilyen jellegű bűncselekmény elkövetése miatt a bíróság már elítélte, jelen cselekményét feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt, különös visszaesőként követte el, alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén fenyegetését valóra váltaná, illetve újabb bűncselekményt követne el, és mivel magyarországi bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, szabadlábon hagyása esetén az eljárási cselekményeken való részvétele másként nem lenne biztosítható, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta”- olvasható a Fejér Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásában.

Forrás: 24.hu – A kép illusztráció

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...