24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Robbantással fenyegette a ceglédi ügyészséget

Előzetes letartóztatását indítványozták annak a 45 éves férfinak, aki a gyanú szerint a napokban robbantással és géppisztolyos támadással fenyegette meg a székesfehérvári ügyészséget. Hétfőn rács mögé került, ám ügyvédjével együtt fellebbezett, emiatt a döntés nem jogerős.

A férfi telefonon jelezte  iratbetekintési szándékát a Székesfehérvári Törvényszék lajstromirodájában, eközben azzal vádolta az ügyészeket, hogy eltüntettek bizonyos dokumentumokat és azt mondta, hogy felrobbantja a Ceglédi Járási Ügyészséget. Ezután a Fejér Megyei Főügyészség soros ügyészi szolgálatot teljesítő alügyészénél is irattanulmányozást kért, illetve “gépfegyveres megjelenést” helyezett kilátásba.  Amikor megjelent a Székesfehérvári Törvényszéken, rendőrök várták, akikkel közölte: a kiskunhalasi események megismétlődhetnek.

Tekintettel arra, hogy “a gyanúsítottat ugyanilyen jellegű bűncselekmény elkövetése miatt a bíróság már elítélte, jelen cselekményét feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt, különös visszaesőként követte el, alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén fenyegetését valóra váltaná, illetve újabb bűncselekményt követne el, és mivel magyarországi bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, szabadlábon hagyása esetén az eljárási cselekményeken való részvétele másként nem lenne biztosítható, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta”- olvasható a Fejér Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásában.

Forrás: 24.hu – A kép illusztráció

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...