13.5 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Ellepi Ceglédet a szemét

Lapunkat számos olvasónk kereste meg a napokban a szelektív kukák melletti szeméthegyek miatt. A Közgáznál például már messziről bűzlenek a kánikulai melegben a konténerek melletti szemétkupacok. Egy olvasónk pedig a vasútállomásnál kialakult helyzetről írt nekünk: „Tisztelt Ceglédi Panoráma! Mint az egyik lelkes olvasójuk szomorúan kommentálom a látott esetet. A vasútállomás melletti szelektív hulladékgyűjtő funkciója megváltozott és szemétlerakó lett. Kérdésem: az önkormányzat nem tud néhány kukát zárttá tenni? Mert a látvány felháborító és az is, hogy mindenki minden szemetét idehordja! Ceglédi vasúti csomópont és naponta legalább ezer ember fordul meg, nem hiszem, hogy az ideérkezőknek ezt kéne látni és az emeletes házakból sem lehet szép látvány.” ellepi Ceglédet a szemét
Az Ökovíz Kft. értékesítési és pr-managere Takátsné Györe Anett – Kőhalmi Dezső újságíró kérdésére – még júniusban ugyanezen ügyben azt nyilatkozta: „A szelektív szigetek ürítése az „ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft. feladata, melyet változatlan feltételekkel, megszakítás nélkül végez jelenleg is. A frekventált helyeken lévő szelektív szigetek ürítése heti három alkalommal (hétfő, szerda, péntek), a többi szigetek ürítése heti egy alkalommal (kedd vagy szerda) történik. A szelektív szigetek nem szüntethetők meg a Duna-Tisza Közi Nagytérség Regionális Települési Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszerben vállalt kötelezettség miatt.
Ellepi Ceglédet a szemétSajnálatos, hogy a szigeteket sokan nem rendeltetésszerűen használják. A szelektív hulladéknak nincs szaga, sajnos a szigetek környékén érezhető bűz az oda illegálisan elhelyezett, például kommunális hulladékból, döglött állati tetemekből árad. Ezzel tönkretéve a szelektíven gyűjtők munkáját, megkeserítve a sziget környezetében élők közérzetét. A szolgáltató alkalmazkodva e sajnálatos morálhoz a lehető leggyakrabban üríti a szigeteket és takarítja össze – feladatán kívül – szigetek környékét.”
Az Ökovíz Kft. illetékesét, Takátsné Györe Anettet lapunk megkereste azzal, mi az oka a szaporodó szeméthegyeknek még nyár végén is és mikorra várható, hogy normalizálódik a helyzet? Az értékesítési és pr-manager válasza itt olvasható…

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Azért néz így ki a szelektív hulladékgyűjtő környéke, mert a város különböző pontjairól ( családi házakból) is ide hordják a szemetet. Amikor tele van, lerakja mellé. Úgy tudom, hogy családi házaknál is kell gyűjteni külön, s annak elszállításáért fizetni kell. A Spár melletti szelektív hulladékgyűjtőbe is hétvégen egy kocsinyi szemetet rakott ki egy idős úr, s egy fiatal hölgy. Egy részét mellé , mert az is tele volt. Nem tudom, hogy ez mennyire büntetendő, mert ha igen,akkor legközelebb a rendszámot fel fogom írni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...