6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Bemutatkozik a Szent Kereszt Katolikus Iskola

Szent Kereszt Katolikus Iskola logóIskolánk nagy múltra és hagyományokra visszatekintő intézmény a városközpontban. Több mint 20 éve szolgálja a katolikus oktatást. Beiskolázása nemcsak Cegléd egész területére, de annak szomszédos településeire is kiterjed.

A szülőkkel való kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés eredményeként igyekeztünk az épület ódon falain belül a tantermeket barátságossá, hívogatóvá tenni. Az oktatást a legtöbb tanteremben projektor és digitális eszközök segítik.

Ebben a tanévben első osztályaink magyar kultúra és természetbúvár orientációval indultak, amit felmenő rendszerben fogunk bővíteni. A mindennapos testnevelés keretein belül néptánc tanítás és pingpong edzés (szakedzővel) folyik. 3-4. osztályban szaktanár folytatja a testnevelés tanítását.

A gyermekeink lelki fejlődését heti 2 órában felekezet szerint választható katolikus, református vagy evangélikus hittan órákon segítjük elő. A bizalmi légkör kialakítására törekszünk az egyház és a családok között. Mindez Jézus példáját követve az elfogadó szereteten alapul, nem a számon kérő szigoron.

Nyelvi oktatásban már első osztálytól kezdődően részesülnek a gyerekek. Választható angol illetve német nyelv. Felsőben nyelvi előkészítők is működnek, ami után a legszorgalmasabb tanulók nyelvvizsgát tudnak tenni.

Célunk, hogy ebben a teljesítménycentrikus világban úgy sajátítsák el tanulóink az ismereteket, hogy mellette maradjon idejük gyermeknek lenni.

Iskolánkban három udvarrészen tölthetik a gyerekek szabadidejüket. A legkisebbek modern, gumiborításos játszótéren mozogva töltődhetnek fel az óraközi szünetekben és délutánonként.

Alsó tagozatos osztályaink napközis tanító nénivel készülhetnek a következő tanítási napra, törekedve arra, hogy tanulóink szabadidejüket aktívan tudják eltölteni. Színház-, bábszínház-, mozi és kiállításlátogatások, zenei előadások, kirándulások, könyvtárlátogatások, edzések, helyszíni szolfézs-, sakkoktatás színesíti a hétköznapokat. Felső tagozaton délutánonként tanulószobát biztosítunk az azt igénylő diákoknak.

A következő tanévre szóló beiskolázási programunk színvonalas óvodás foglalkozásokat, nyílt tanítási órákat is tartalmaznak. Mindezt azzal a céllal, hogy az óvodás korú gyermekeket életkori sajátosságaikhoz igazodva készítsék elő az iskolai környezethez, mindig a játékosságot hangsúlyozva.

2016 októberében elkezdődnek az óvodások számára összeállított délutáni foglalkozások, melyeket ünnepkörökhöz, iskolánk hagyományaihoz kapcsolódva állítottuk össze. Szeretnénk, ha az óvodások megismerkednének a leendő tanító nénikkel, és az iskolai környezettel. A vidám, olykor meghitt összejöveteleken célunk a közös játék, az együttlét.

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt, nagycsoportos óvodás gyermeket!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...