10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Felújítják a sportcsarnokot

Sajtótájékoztatót tartottak a Városháza dísztermében október 6-án a Gál József Sportcsarnok felújításáról, korszerűsítéséről.
– A látvány-csapatsport támogatás keretében igénybe vehető társasági adókedvezmény (TAO támogatás) vissza nem térő lehetőséget kínál arra, hogy a nyolcvanas években épült, mára jelentősen leromlott állapotú és gazdaságosan nem üzemeltethető Gál József Sportcsarnok a kor követelményeinek megfelelően megújuljon. – mondta a tájékoztatón Takáts László polgármester. – Ezért a város a Ceglédi Kék Cápák Sport Egyesülettel, valamint a Ceglédi Kosárlabda Egyesülettel együtt kidolgozta a létesítmény felújításának és korszerűsítésének tervét. A TAO felhasználásához az egyesületeknek igazolniuk kell a 30%-os önrészt, amit Cegléd Város Önkormányzata biztosít.
A tervezői költségbecslés alapján a fejlesztés TAO támogatás keretében elszámolható összege bruttó 2.722.076.250, ennek 30%-os önrésze pedig bruttó 816.622.875 forint, amelyből a képviselő-testület már 21.240.750 forintra vállalt kötelezettséget. Ez már kifizetésre került. Az önrész fennmaradó összegét az egyesületek részére fele-fele arányban kell átutalni, az ütemezés szakaszos, a beruházás megvalósításának ütemében, a műszaki teljesülésnek megfelelően történhet. Terveink szerint 2018-ban készülhet el a beruházás.
– A sportcsarnok fejlesztése a sportegyesületek, a város és a térség közös érdeke, ezért mint országgyűlési képviselő mindent meg fogok tenni, hogy segítsem a létesítmények tulajdonosát, Cegléd városát abban, hogy képes legyen előteremteni a felújítás önrészét, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a nemzetközi hírű ceglédi sport méltó helyen készülhessen. – erről Földi László országgyűlési képviselő beszélt. – Örülök, hogy a vízilabda, futball és judo után a kornak megfelelő minőségi helyszínen készülhetnek majd kézilabdásaink, kosárlabdázóink, birkózóink és tekéseink is.
Ványi Zsolt a Ceglédi Sportcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója is üdvözölte a beruházást. – A Sportcsarnok felújítása és átépítése az elmúlt, – de megkockáztatom – az elkövetkezendő 30 év legnagyobb horderejű beruházása lesz Cegléd város (sport)életében. Az egymás melletti két szabványos méretű kézilabda pálya lehetőséget ad, olyan nagyszabású versenyek megrendezésére is, amiről eddig csak álmodozni mertünk. Ezzel az elrendezéssel megoldható, hogy a versenysport edzéseit és mérkőzéseit nem sértve, egyéb bevételteremtő rendezvényeket is tarthassunk egyidejűleg. Ebben a létesítményben edzenek majd a birkózóink is. Így most már a magyar birkózás ceglédi fellegvárának sportolói is méltó körülmények között tudnak készülni a versenyeikre. Csak úgy, mint az első osztályban szereplő tekéseink, akik egy teljesen új 4 sávos, nemzetközi minősítésű teremben játszhatják bajnoki mérkőzéseiket. Feszült várakozással és természetesen sok munkával járó két év lesz, de sportvezetőként, sportemberként nem tudok nagyobb örömet elképzelni annál, mikor e teljesen megújult sportcsarnokot birtokba vehetik majd sportolóink.

FOTÓK a sajtótájékoztatóról, LÁTVÁNYTERVEK itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...