6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Testületi ülésre készülve

Pénzbeli és természetbeni juttatások, adományok; ismét hulladékügyek; újra Tour de Hongrie; ingatlan értékesítések

Az októberi rendes testületi ülésre készülve, a Fidesz Ceglédi frakciója megtárgyalta az előterjesztéseket. Ezek alapján emelték ki a legfontosabb – Fidesz által támogatott – javaslatokat a ma megtartott sajtótájékoztatójukon.

„Elfogadjuk a Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány beszámolóját. Az Önkormányzat egymillió forintos támogatásának köszönhetően rászoruló gyerekek juthattak el Zánkára táborozni, illetve színházi előadásra. Elsősorban Ugyeri iskolába járó tanulók, illetve Várkonyis nevelőszülőknél lévő gyermekek jutottak élményekhez. Ezen kívül több tanár kapott elismerést az Alapítványon keresztül, akiknek kiemelkedő szakmai teljesítményüket köszöntük meg ily módon. A városban működő 5 középiskola pedig összesen 1.400.000 Ft támogatást használhatott fel elsősorban eszközfejlesztésre.

Az Önkormányzat, mint alapító tag a Ceglédi Mindennapi Kenyerünk Mezőgazdasági Szociális Szövetkezeten keresztül kb. 70-80 család mindennapjait könnyítette meg tüzelő és kisállatok, napos csibe, kecske, adományozásával, illetve palánták szétosztásával.

Folytatódik a lakótelepi hulladékgyűjtés problémájának rendezése: lakásfenntartó szövetkezeteken keresztül kérte a lakosság újabb két szelektív gyűjtősziget megszüntetését, az ott kialakult áldatlan állapotok miatt. Sajnos számos ceglédi honfitársunk ingyen kukáknak nézi a szelektív hulladék összegyűjtésére szolgáló konténereket és háztartási hulladékkal tömi őket tele, melynek mind a látványa, mind a bűze jogosan zavarja a környezetében lakókat. A lakóközösségek vállalták, hogy a szigetek megszüntetését követően a hulladékok szelektív gyűjtését saját hatáskörükben megoldják.

Támogatjuk, hogy jövőre Cegléd rajthelyszín legyen a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen. Reményeink szerint a Testület egyhangúan fogja támogatni a pályázat benyújtását, erre a városunk jó hírnevét öregbítő és turisztikailag is jelentős eseményre. Igennel szavaz a Fidesz frakció számos ingatlan értékesítésére, illetve azok pályázaton történő meghirdetésére. Az országos trendeknek megfelelően Cegléden is növekszik a kereslet, ami új befektetéseket vonzhat a városunkba.

Támogatjuk a volt Tiszti Klub üzemeltetésére is a pályázat kiírását. Olyan szakmai befektetőt keresünk, aki felújítaná, majd vendéglátóhelyként üzemeltetné a földszintet, a kerthelyiséget és a pincét.” – hangzott el a Fidesz ceglédi szervezetének sajtótájékoztatóján.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...