32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Szellő Imre olyat ért el, ami még Madárnak és Kokónak sem sikerült

Csütörtöktől a Bokszvilágszövetség (WBA) is a legjobb 15 között rangsorolja Szellő Imrét, ezzel a Felix Promotion cirkálósúlyú klasszisa lett az első magyar hivatásos ökölvívó, aki mind a négy nagy profi szervezet ranglistáján ott van az első tizenöt között.

Mint azt az Origo az ökölvívót menedzselő Felix Promotion International irodától megtudta, a WBO cirkálósúlyú nemzetközi bajnokát csütörtöktől a 14. helyen jegyzi a világ legrégebbi hivatásos szervezete, a WBA.

Szellő ezzel egy hónappal azt követően, hogy a WBO jelezte, a decemberi ranglistáján a török-német Firat Arslan mögött a második helyre kerül, újabb nagy lépést tett előre a nemzetközi rangsorban. Jelenleg tehát a WBO-nál a 2., az IBF-nél a 5., a WBC-nél a 13., míg a WBA-nál a 14. helyen jegyzik. Hogy ez milyen komoly eredmény, illetve elismerés, azt mutatja, hogy a profi karrierje során egyaránt világbajnoki címet szerző, két korábbi klasszisunk, Kovács István és Erdei Zsolt sem büszkélkedhet ezzel.

Az első két szervezetnél, azaz a WBO-nál és az IBF-nél Szellőnek ezek után reális esélye nyílhat akár egy nagyon komoly címmérkőzésre is a Felix Promotion veretlen (22-0) klasszisának.

A WBO-nál egyébként Szellő Imre mellett csapattársai, a korábbi nagypehelysúlyú magyar és Európa-bajnok, Kovács Zoltán, valamint a WBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoka, illetve a félnehézsúly magyar címvédője, Kis Máté is a legjobb 15 között szerepel.

Forrás: origo.hu
Fotó: Polyák Attila – Origo

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...