31.9 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

80 induló a Virágos Csemő sakkversenyen

„Hatalmas érdeklődéssel rendeztek Csemőben december 10-én sakkversenyt. A 13 felnőtt és 57 gyerekversenyző igazi fesztivál-hangulatban töltötte a napot.” – írta a Ceglédi Panoráma 2016. december 14-én az Édes-Csemő sakkversenyről.

Majdnem öt évvel a tudósítás után a sakkverseny népszerűsége, nem csökkent, sőt idén október 9-én a Virágos Csemő Sakkversenyen 80 (!) amatőr és értékszámmal rendelkező érkezett az ország minden tájáról, sőt a határon túlról is. Az esemény fővédnöke a versenyek kezdete óta Solymosi László, a Pest Megyei Sakkszövetség elnöke. „Csemő és 15-20 km-es vonzáskörzetében a sakk népszerűsítésének meghatározó alakja Károlyi József, aki hosszú évek áldozatos munkájával járul hozzá a folyamatossághoz. A kulturált feltételek megteremtésében az önkormányzat mindig partnere. A gazdag díjazás, a polgármester által felajánlott és főzött gulyásleves – mely kedvéért a versenybírók 1 óra ebédidőt rendeltek el! – csak hab volt a tortán!

Remélem, a következő években is tovább folytatódik a csemői sakkhagyomány!” – számolt be Jezerniczky Attila a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...