8.4 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Felújítja strandfürdőjét Abony

Megkezdték Abonyban az új fürdőkomplexum terveinek kidolgozását. A napokban Marsal Béla okleveles építészmérnök mutatta be a városi strandfürdő fejlesztési koncepciójával kapcsolatban eddig elkészült munkaanyagot és látványterveket a városháza dísztermében – közölte hivatalos oldalán Abony polgármesteri hivatala.

A fejlesztés a fürdő jelenlegi területe jelentősen kibővül. A jelenlegi strand ugyanis mintegy 15 219 négyzetméteren terül el, ám a fejlesztések végeztével a strand és a kiszolgáló létesítmények alapterülete – a tervek szerint – mintegy másfélszerese lesz a mostaninak.

Csanádi Csaba Településfejlesztési Osztályvezető a szoljon.hu oldalnak elmondta, „a tanuszoda épületében várhatóan egy 25 méteres úszómedencét alakítanak ki, mely hat pályás lenne. Továbbá egy 10×6 méteres tanmedencét terveztek a fedett épületben.

– Cél az egész strandot tekintve a vízfelület növelése is, így a már meglévő medencetestek mellett újakat is tervezünk. Az alapkoncepció szerint lenne egy téli, illetve egy nyári szakasz. Modern apartmanokkal akár a téli időszakban is tudnánk vendégeket fogadni, illetve a strand bejáratának közelében lenne arra lehetőség, hogy wellness-szolgáltatásokkal, melegvizes téli medencével is várjuk a vendégeket – közölte a szakember.

Hozzátette: a sportolókról és az úszni vágyókról sem feledkeznek meg, és a kisgyermekes családok igényeinek megfelelően ugyancsak szolgáltatásokat nyújtanának az új létesítményben.”

Egyelőre a tervezés kezdeti stádiumában vannak a munkálatok, a végleges koncepció birtokában készül majd költségvetés. Pető Zsolt polgármester abban bízik, hogy megfelelő pályázati forrással az elkövetkezendő években megvalósulhatnak a fejlesztések.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...