8.8 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Kétlábú rókák Abonyban

Rendszeresek a lopások Abonyban, a „kétlábú rókák”, a besurranó tolvajok nagy károkat okoznak a lakosságnak. Lapunkat megkereste az abonyi Kovács László, akitől még december közepén loptak a háza udvaráról. Nemcsak az dühíti fel az idős férfit, hogy a javítás alatt álló traktorának vitték el az alkatrészeit, de az is, hogy végül is megtalálta a szeméttelepen az ellopott eszközök egy részét, de a tettes még sincs meg. A rendőrség pedig ócskavas árában határozta meg az ellopott többmilliós veterán traktor alkatrészek értékét.

„Meddig kell tűrni még az abonyi lakosságnak a „kétlábú róka vagy rókák” lopásait?! Történt, hogy a lakásom udvarán javítás céljából szétbontott 60 éves traktorom alkatrészeit a kerítésen beugrálva tolvajok elvitték december közepén. Ez bűncselekmény! Feljelentettem a rendőrségen a tettest. A rendőrség ki is jött, elmondtam, hogy mit vitt el a tolvaj: hengerfejek, kormányrudak, önindítók, traktorhűtő! A rendőrség szerint mindössze 43 ezer forint az értéke, de ez ócskavasként értendő! Ha megvenném, milliós nagyságrendű tétel lenne, egyenként! Évtizedek óta ezzel szántok–vetek, ezzel dolgoztam, tehát a munkaeszközemet vesztettem el.

Néhány nappal később az abonyi ócskavastelepen megtaláltam az eltulajdonított értékes vasakat. Ezek nem lakossági hulladékok, hanem ritka, veterán traktor alkatrészek, nem lehet összetéveszteni semmivel. Az ócskavastelepen kértem információt a leadó kilétéről, de nem kaptam, pedig az átvételkor könyvelik a bevivő adatait is. Van kamera is, de nem mutatták meg nekem a felvételt.

A tettes személyiségi jogai többet érnek, mint a nekem okozott kár? Hetven feletti nyugdíjasként nekem kell utánamennem a tolvajnak?” – mondta el a férfi, akit megvisel, hogy a rendőrség január elején tárgyi és személyi bizonyítékok hiányában felfüggesztette a nyomozást, miközben volna itt nyom bőven.

„Most az ügyészségre kerül az ügyem, remélem újra elrendelik a nyomozást.” – reménykedik az abonyi gazda.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...