23.1 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Holland misszió Cegléden

Turisztikai célpontként hirdeti egy Cegléden működő holland misszió városunkat. A Csemőben élő fiatal holland házaspár hazájából toboroz segítőket a térségbe. A befizető holland csoportok nem csak pihenni és kirándulni jöhetnek, hanem önkéntes munkában is részt vesznek majd.

Hanno és Rhodé Tramper misszionáriusok tavaly nyáron érkeztek Magyarországra, hogy itt nagycsaládoknak, tartós beteg gyermekeknek, rászoruló időseknek nyújtsanak segítséget a ceglédi Közösségben Istennel Gyülekezettel együttműködve.

– Zakar és Társa Kft. munkatársai kezdeményezték 2021 karácsonyán, hogy célzottan nagycsaládok részére nyújtsunk együtt segítséget, aminek köszönhetően akkor, majd a 2022-ben is megismételt pályázat kapcsán több 5-7-8 gyermekes nagycsalád csatlakozott gyülekezetünkhöz. Különleges csoda számunkra, hogy isteni gondviselésként éppen erre specializálódott, professzionális segítséget kaptunk holland testvéreink személyében. Ezzel közösségünk támogatást tud adni nem csak a családok életminőségének javításában, de a lelki-hitbeli támogatás és keresztény értékrend közvetítése is gyakorlati segítség a gyermekes családok számára. – mondta el a helyi kapcsolattartó, Krizsán Ervin gyülekezetvezető.

A 28 éves Tramper házaspár 10 éve házas és három gyermekük van. Kisfiúk Stan 3 éves, nagyobbik lányuk Fleur 2, a legkisebb Maud pedig 2 hónapos. A fiatal pár 2018-ban önkéntesként járt már hazánkban. Akkor nagyon megérintették őket az útjuk során tapasztalt benyomások és úgy döntöttek szegény emberek segítésének szentelik az életüket.

– Több év készülődés után úgy döntöttünk, hogy Magyarországra költözünk, hogy a legszegényebbeket szolgáljuk. – számolt be Hanno. – A munkánk nagyon változatos. Osztunk ki élelmiszercsomagokat, ruhát, imádkozunk az emberekkel, javítjuk az életkörülményeket, például házfelújítással, tűzifát osztunk, és meglátogatjuk, segítjük a kiszolgáltatott gyermekeket vagy éppen fogyatékkal élő embereket. Legutóbb állami gondozás alatt álló gyermekeknek szerveztünk hétvégi kirándulást, de nyári tábort is tervezünk a gyermekek számára.

A házaspár és a Közösségben Istennel Gyülekezet szívesen fogadja önkéntesek jelentkezését és olyan családok ajánlását, ahol a segítség elkél.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...