9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Holland misszió Cegléden

Turisztikai célpontként hirdeti egy Cegléden működő holland misszió városunkat. A Csemőben élő fiatal holland házaspár hazájából toboroz segítőket a térségbe. A befizető holland csoportok nem csak pihenni és kirándulni jöhetnek, hanem önkéntes munkában is részt vesznek majd.

Hanno és Rhodé Tramper misszionáriusok tavaly nyáron érkeztek Magyarországra, hogy itt nagycsaládoknak, tartós beteg gyermekeknek, rászoruló időseknek nyújtsanak segítséget a ceglédi Közösségben Istennel Gyülekezettel együttműködve.

– Zakar és Társa Kft. munkatársai kezdeményezték 2021 karácsonyán, hogy célzottan nagycsaládok részére nyújtsunk együtt segítséget, aminek köszönhetően akkor, majd a 2022-ben is megismételt pályázat kapcsán több 5-7-8 gyermekes nagycsalád csatlakozott gyülekezetünkhöz. Különleges csoda számunkra, hogy isteni gondviselésként éppen erre specializálódott, professzionális segítséget kaptunk holland testvéreink személyében. Ezzel közösségünk támogatást tud adni nem csak a családok életminőségének javításában, de a lelki-hitbeli támogatás és keresztény értékrend közvetítése is gyakorlati segítség a gyermekes családok számára. – mondta el a helyi kapcsolattartó, Krizsán Ervin gyülekezetvezető.

A 28 éves Tramper házaspár 10 éve házas és három gyermekük van. Kisfiúk Stan 3 éves, nagyobbik lányuk Fleur 2, a legkisebb Maud pedig 2 hónapos. A fiatal pár 2018-ban önkéntesként járt már hazánkban. Akkor nagyon megérintették őket az útjuk során tapasztalt benyomások és úgy döntöttek szegény emberek segítésének szentelik az életüket.

– Több év készülődés után úgy döntöttünk, hogy Magyarországra költözünk, hogy a legszegényebbeket szolgáljuk. – számolt be Hanno. – A munkánk nagyon változatos. Osztunk ki élelmiszercsomagokat, ruhát, imádkozunk az emberekkel, javítjuk az életkörülményeket, például házfelújítással, tűzifát osztunk, és meglátogatjuk, segítjük a kiszolgáltatott gyermekeket vagy éppen fogyatékkal élő embereket. Legutóbb állami gondozás alatt álló gyermekeknek szerveztünk hétvégi kirándulást, de nyári tábort is tervezünk a gyermekek számára.

A házaspár és a Közösségben Istennel Gyülekezet szívesen fogadja önkéntesek jelentkezését és olyan családok ajánlását, ahol a segítség elkél.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...