15.2 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

 

 

Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még mindig vannak olyanok, akik egy pár nap erejéig fogják magukat, és még az őszi nagy lehűlések előtt egy kicsit elhúznak D-vitamint gyűjteni, pihenni, élményt gyűjteni.

 

Soha nem lehetünk azonban elég rutinos útrakelők, főleg, ha gyerek és kutya is utazik velünk, így mai cikkünkben azt járjuk körbe, hogy mikre érdemes külön odafigyelni egy-egy utazás előtt!

 

Tervezd meg az utat!

 

Az első és legfontosabb lépés az legyen, hogy megtervezed az utat. Persze nem a jó öreg papírtérképre gondolunk, hanem a különféle alkalmazások bevetésére. Ugyanakkor még ezen túl is hasznos lehet, ha a Hírek Ma oldalán megnézed a napi híreket, többek között a baleseteket érdemes átnézni.

 

Bár néhány applikáció jelzi, ha baleset van, és inkább új útvonalat tervez, nem minden alkalmazás ilyen okos. Éppen ezért közvetlenül indulás előtt érdemes egy pillantást vetni a legfrissebb hírekre, hiszen ha látjuk, hogy a számunkra előírt autópályán baleset miatt teljes útzár van, akkor nem arra indulunk.

 

Aligha van annál kellemetlenebb, mint gyanútlanul belefutni egy ilyen helyzetbe, majd órákon át vesztegelni – a hőségben. Így ha saját magunk miatt nem is, de a gyerekek és a házi kedvencek miatt mindenképpen muszáj a lehető legkörültekintőbben eljárnunk.

 

Nem árt figyelni a híreket sem!

 

Persze nem csupán a balesetekről szóló híreket tanácsos követni, hiszen számtalan egyéb információ is releváns lehet a számunkra. Így érdemes megnézni, hogy az úti célunk – legyen az város, természeti látványosság vagy komplett ország – környékén történt-e bármi rendkívüli esemény.

 

Többek között az időjárást érdemes nyomon követni, emlékezzünk csak vissza az alig egy hónapja Szlovéniában tomboló viharra! De akár egy-egy földrengés vagy vulkánkitörés, esetleg politikai zavargások is tudnak felfordulást okozni a tervünkben! Sőt, akár az adott ország valutájának alakulását is nyomon követhetjük, így jó eséllyel a legtöbbet hozhatjuk ki a pénzünkből. Persze csak akkor, ha tudunk a történésekről és változásokról.

 

A Hírek Ma hírgyűjtő portálon egy helyen megtalálunk mindent, így garantáltan nem kell indulás előtt hosszú órákat azzal tölteni, hogy szemlézzük a teljes napi sajtó anyagát. Azt megteszik helyettünk az imént említett hírgyűjtő oldal munkatársai!

 

Fontos, hogy képben legyünk!

 

Ahogy láthatjuk, több szempontból is rendkívül fontos, hogy a lehető legjobban informáltak legyünk, amikor útra kelünk. Ennek a hatékony módja lehet a fent említett hírgyűjtő portál látogatása, hiszen egy-egy indulás amúgy is roppant időigényes, nincs fecsérelni való időnk.

 

Tegyük az okostelefonunk kezdőképernyőjére a hírportál ikonját, és indulás előtt többször vessünk rá egy-egy pillantást, így garantáltan semmilyen fontos, minket esetlegesen érintő hírről sem fogunk lemaradni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...