6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Vég testvérek judós sikerei

Az olimpiai ezüstérmes és háromszoros Eb-győztes Ungvári Miklós és az Eb-bronzérmes Ungvári Attila után újabb ígéretes ceglédi testvérpár tűnt fel a judósok között. A korosztályos vb- és Eb-érmek után Vég Zsombor a felnőttek között igyekszik helytállni, és jó eséllyel pályázik a párizsi kijutásra is, Vég Luca pedig a hazai leányutánpótlás legeredményesebbjeként zárta a nyári világeseményeket – írja az Utánpótlássport.

A Ceglédi VSE hagyományosan a hazai judosport legnagyobb és legsikeresebb fellegvárainak egyike; a Bíró Tamás és Bíró Norbert vezette műhely ennek megfelelően időről időre rendkívül eredményes versenyzőket nevel. Gondoljunk csak az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki aranyérmes Ungvári Miklósra vagy éppen öccsére, Attilára, aki háromszoros Eb-bronzérmesnek mondhatja magát, és valószínűleg a jövő évi, párizsi olimpián is láthatjuk majd a magyar csapatban.

Ugyanakkor a feltörekvő generációra is érdemes odafigyelni, mert a CVSE újabb reményteli testvérpárral büszkélkedhet. A huszonegy éves Vég Zsombor számos korosztályos világversenyen nyert éremmel a háta mögött az elmúlt időszakban már a felnőttek között is rendre megvillantja oroszlánkörmeit a kilogrammosok között, és jelenleg a kvótát érő helyen áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban. Eközben tizenhét esztendős húga, Luca a nyáron az ifjúsági Eb-n ötödik, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) bronzérmes lett, s ifikorúként a junior Eb-n szintén ötödik helyezést ért el az 52 kilogrammos súlycsoportban.

“Gyerekkoruk óta ismerem a testvéreket, sőt az egész Vég családot, ráadásul elég közel is lakunk egymáshoz Cegléden. Sőt Zsombor példaképeként is tekintett rám – mondta a fiatalokról London ötkarikás ezüstérmese Ungvári Miklós, aki tavaly óta a férfiak szövetségi kapitányi posztját tölti be. – Ők egyébként négyen vannak testvérek, és mindannyian kipróbálták a judót. Pillanatnyilag Zsombor jár a legmagasabb szinten, de jó látni, hogy Luca is ott van a nyomában. Előbbinek minden adott, hogy kijusson Párizsba, talán kicsit több alázatra és odafigyelésre van még szüksége ehhez, de ha minden összeáll, az olimpián is nagy dolgokra lehet képes, akár a pontszerző, netán az érmes helyek valamelyikére is odaérhet.”

A 100 kilósok világelitjében vitézkedő fiatal elmondta: igazán jó testvérek Lucával, remekül megértik egymást a tatamin és azon kívül is. Majd hozzátette, néha jobban izgul húga meccseit nézve, mint a saját versenyein.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...