20.9 C
Cegléd
2024. június 26. szerda
spot_img

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a közlemény szerint a cél továbbra is a balesetek megelőzése, a járművezetők szabálykövetésre kényszerítése.

“A figyelmeztető szavak helyett egy ideje már a tettek mezejére léptünk, az elmúlt hónapokban több helyszínen tartottunk hasonló jellegű és célú ellenőrzést. Az eredmények azóta sem lettek megnyugtatóbban – és a videó képsorai láttán is felmerülhet: a gyalogosok időnként szinte az életükért kénytelenek küzdeni” – áll a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A két településen tartott akció alatt elsősorban a gyalogosoknak kötelezően járó elsőbbségadásra, valamint a stoptábla utasításának betartására koncentráltak, de a leállított járműveknél más sem kerülte el a rendőrök figyelmét: akadtak biztonsági övet nem használók, körözés hatálya alatt állók, mobiltelefonnal a kézben vezetők, és lejárt műszakival közlekedők is.

Érden csaknbem 420 ezer forint bírságot osztottak ki és több szabálysértési feljelentést tettek, Cegléden 31, összesen közel 400 ezer forintra bírságolt sofőr hagyta fogyelmen kívól a tiltó táblát vagy suhant át megállás nélkül a bekamerázott kereszteződésen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...