21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Ceglédre jön az USA válogatottja

„Régóta tervezzük, hogy Cegléden egy női válogatott mérkőzést is csinálunk, hiszen a női válogatottnak van egy egészen speciális helyi kötődése, mivel a csapat egyik meghatározó játékosa, Czigány Dóra ceglédi – őt is láthatjuk majd a vízben a mérkőzésen.” – erről már Beck György a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke beszélt, aki szerint valóban fontos és örömteli esemény lesz június 26-án, amikor a magyar női válogatott az EB előtti utolsó hivatalos mérkőzését játssza majd. Az Európai Bajnokságról úgy fogalmazott: kevesebb mint ötven nap van hátra a nyár főeseményének számító budapesti Európa Bajnokságig, ami azt jelenti hogy a vízilabda európai központja Magyarországra fog költözni. 

„A felkészülés kapcsán komoly edzőmérkőzések vannak mind a fiú, mind a lány csapattal kapcsolatban. Még egyszer fontos azt megjegyezni, hogy egy komoly és meghatározó ellenfél látogat most hozzánk, hiszen az amerikai női vízilabda válogatott a legutolsó világbajnokság győztese, tehát ő velük fogunk egy nagyon komoly edzőmeccset játszani.” – mondta a tájékoztatón Beck György. A szövetség társelmöke elmondta azt is, hogy ez a mérkőzés a nagyon aktív ceglédi vízilabda élet egyik állomása csupán, hiszen aki kilátogat az uszodába, sok meccset láthat hétvégenként.

Ványi Zsolt az uszodát üzemeltető CVSE megbízottja elmondta, ez a mérkőzés óriási rangot ad a sportuszodának. „Feliratkozunk a vízilabdázás térképére az új uszodánkkal és szeretnénk ennek mindenféleképpen megfelelni. Úgy gondolom, hogy elindítottunk egy új vonalat a női vízilabdázásban Cegléden és még komolyabb szinten tudjuk ezt művelni. Reméljük hogy még többen fognak kedvet kapni, hogy ezt a sportágat válasszák majd.” – fogalmazott Ványi Zsolt és kérdésre elmondta: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) kötött szerződésnek köszönhetően tizenkét csoport a testnevelés órák egy részét már a Városi Sportuszodában tölti.

Bár lassan vége a bajnokságoknak, viszont nincs vége a vízilabda idénynek a ceglédiek számára, hiszen a bajnokságok után közvetlenül, június 20-tól 22-ig rendezik meg immár hagyományosan a XXI. Beck Péter Emléktornát 16 csapattal, a legfiatalabb vízilabdások számára. A torna különlegessége hogy először rendezik meg az uszodában. A június 26-ai mérkőzésen kívül június 28-án és 29-én Német Gábor Emléktornát rendeznek, ahol egy másik korosztály legjobb csapatai fognak megmérkőzni. A nyáron pedig több korosztályos magyar és külföldi válogatottat várnak edzőtáborba a ceglédi uszodába – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...