29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Ovi Olimpia Cegléden

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az óvodások olimpiáját március 31-én, melynek a Gál József Sportcsarnok adott otthont. A mozgásos vetélkedőn közel százötven gyerek versenyzett a győzelemért és a vele járó vándorserlegért, melyet idén a Lövész utcai Óvoda lakói tudhatnak magukénak.

Szüleik és óvodatársaik hangos éljenzésére vonult be közel százötven gyerek a városi sportcsarnokba ünnepélyesen, ahol a ceglédi Ovi Olimpiát tartották. Őket köszöntve Takáts László polgármester úgy fogalmazott:a sportot nem lehet elég korán elkezdeni, s aki sportolásra adja a fejét, az az egészséges életet választja, ez pedig már önmagában nagy eredmény. Idén is tizenkét óvoda jelentkezett az Ovi Olimpiára, amin többfős gyermekcsoportokjátékos-tréfás versenyen mérték össze tudásuk, ügyességük és állóképességük.

A játékos, mozgásos feladatokból álló eseménynél az óvodás korosztály mozgásformáit veszik alapul, ahol csúszás, mászás, futás és számtalan mozgási forma van jelen a játékos tevékenységekben. A rendezvény célja elsősorban az, hogy a gyermekek megszeressék a mozgást és a sportot. Bár a megmérettetés végén – köszönhetően a támogatóknak és felajánlóknak – egyik gyermek sem távozott üres kézzel, a fődíj azonban az a vándorserleg volt, mely idén a Lövész utcai Óvoda csapatát illette meg.

(Fotó: Kisfaludi István)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....