15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Márton napi bábjátékok

Zakar Anita tanárnő, a rendezvény főszervezője a következőképp mutatta be a program célját:

-A bábozás jelentőségét pedagógiai szemszögből hosszasan sorolhatnám, de kiemelném, hogy a bábjáték sokoldalú hatása miatt nagyon alkalmas módszer a gyermek személyiségének a fejlesztésére. A bábjáték alkalmas eszköze a vizuális nevelésnek, hiszen a bábu egyrészt látvány, melynek formái, színei keltik az első benyomást, másrészt mozgó figura.Célunk volt, hogy egymásnak is megmutassuk és bemutassuk, hogy a bábok segítségével hogyan is lehet feldolgozni egy-egy témát. Alsó tagozaton a tanítási órákon én is szívesen használok bábokat, hiszen színesebb és érdekesebb lesz az egyes feladatok megoldása. Ezen a napon rengeteg jó ötletet és kiváló megoldási lehetőséget láthattam és tapasztalhattam.

Szentirmai László a zsűri elnöke gratulált a kezdeményezéshez és a nagyszerű szervezéshez.

-Ez az a művészet, amely megmutatja, hogy erkölcsösen és jól kell viselkedni, de soha nem direkt módon tanít. Finom áttételekkel viszi az erkölcsöt a hátán.

Az itt látottak után már csak annyi kérdés merülhet fel, hogy miért nem báboznak minden iskolában, hiszen a varázslat a gyermek előtt történik meg, s még akkor is élvezi, ha a bábut ő maga irányítja – fűzte hozzá a zsűri elnöke.

Az előadásokat követően szakmai megbeszélést tartottak a zsűri tagjai a bábcsoportokat vezető pedagógusoknak. Eközben a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt a Várkonyi iskolás tanító nénik vezetésével.

A program zárásaként minden résztvevő emléklappal és ajándékkal térhetett haza, s megegyeztek abban, hogy a bábjátékokat közösen folytatniuk kell, mert játszani jó!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...