18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Aranyballagás

Április 30-án a Ceglédi Kossuth Gimnázium negyedik évfolyamának befejeződött a tanév, a végzős diákok elballagtak! Színesítette a ballagási ünnepséget – mint megtudtuk szinte már hagyományosan – az, hogy a gimnázium egy korábbi évfolyamának volt tanulói a ballagáshoz kapcsolódóan szervezték meg az 5 évente aktuális osztálytalálkozójukat. Ebben az esztendőben az 1966-ban végzett IV. F osztály csatlakozott a ballagókhoz, hogy 50 év után ismét dúdoljuk: „ballag már a vén diák”…

Kezdeményezésüket az iskola vezetése támogatta és szeretettel, örömmel tett eleget kérésünknek – tantermet és ülőhelyeket biztosítva a véndiákoknak! A szervezésben oroszlánrészt vállaltak a helyi ismerettel és kapcsolatokkal rendelkezők.

Felemelő pillanat volt az, hogy az 50 évvel ezelőtt végzettek nevében is szalagot köthettünk az iskola zászlajára. Megköszönve a lehetőséget, mind az igazgató úrnak, mind helyetteseinek elhagytuk az alma matert.A ballagási ünnepség valamennyiünk számára megható volt és melegséggel a szívünkben, néha könnyes szemmel hallgattuk a beszédeket, visszaemlékezéseket.

Találkozónk protokollmentesebb része a Kalocsáék Vendéglőjében folytatódott.

Jelentésbeadás, létszám ellenőrzés következett: 28 főből 10-en az égi osztályból figyelték az eseményeket, 2 fő igazolatlanul volt távol.

Pedagógusaink is 13 fővel fentről kontrolláltak bennünket. Végh Ilona volt osztályfőnökünk és Mészáros Ágnes a magyar anyanyelv plántálója megtisztelt bennünket jelenlétével. Gyertyagyújtással emlékeztünk meg elhunyt tanárainkról és osztálytársainkról!

A jóízű és bőséges ebéd elfogyasztása után kezdetét vette a mindenki által várt 50 év rövid, személyes élményekkel bőségesen megtűzdelt történéseinek közkincsé tétele. Minden felszólalót tapssal honoráltunk! Sajnos, egyre többen ejtettek szót betegségről, gyógyszerekről, terápiáról, de hát ez a korral jár! Öröm volt hallgatni valamennyiket a családról, a gyerekekről, unokákról és dédunokákról elmondott dicséreteket. Két fő első alkalommal tisztelte meg az osztályt azzal, hogy eljöttek.

Egy osztálytársunkat családi feladatok az USA-ba szólítottak: vele videokonferencia keretében kívántunk minden jót!

Jó hangulatban, feltöltődve fejeztük be ezt a mindnyájunk számára felejthetetlen napot és tettünk fogadalmat a 60-as évfordulón való megjelenésre!

Bobori Károly IV. F (1966)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...