20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Közlemény a közterületek rendben tartásáról

falevelAz önkormányzat közleményben hívja fel az ingatlantulajdonosok és használók figyelmét, hogy „az őszi, valamint a téli időszak beköszöntével ismét aktuálissá vált az ingatlanok előtti közterületek megtisztítása a lehulló falevelektől, valamint a járdaszakaszok téli síkosságmentesítése, melyek az ingatlanok tulajdonosainak, vagy használóinak kötelezettségébe tartozik. Az önkormányzati rendelet szerint az ingatlanok előtti járdaszakasz és zöldsáv tisztántartásáért a tulajdonos vagy használó felel,” ahol nincs járda kiépítve, ott a közút tényleges határáig kell rendben tartani. A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a növényzet ápolásába a ritkítás, metszés is beletartozik.

Aki jogsértést követ el a közterület-felügyelő által kiszabható ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal, vagy kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

A közlemény arra is kitér: „a közterület-felügyelők ellenőrzés során az elmúlt időszakban gyakran tapasztalják a fentebb leírtak elmulasztását azoknak a társasházaknak a környezetében, melyeknek a környékén a közterület kezelése nem az önkormányzat feladatkörébe tartozik. Így a társasház feladata a közterület tisztán tartása, valamint síkosságmentesítése.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...