19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Triál versenyt rendeznek Cegléden

Látványos triál versenyt tartanak Cegléden szeptember 24-én a Szabadság téren. Az ország legjobb extrém bringásainak versenye – ami magyar kupafutamnak megfelelő pontszerző versengés is – izgalmas látnivalót kínál a ceglédieknek. A Hegedűs László és csapata a HegeShow által szervezett rendezvényt a Kerékpáros Szövetség és Cegléd Város Önkormányzata is támogatja.
– A triál a kerékpározás egyik leglátványosabb és legextrémebb szakága, ahol a versenyzők olyan ugrásokat hajtanak végre, amik meghazudtolják a gravitáció törvényeit. – mesélt lapunknak kedvenc sportágáról Hegedűs László Hege, ceglédi triál versenyző. – Az a versenyző lesz az esemény győztese, aki a legkevesebb hibát véti a pályák teljesítése alatt. Öt kategóriában – kezdő, junior, kadét, senior és profi – lehet indulni, mindegyiknek külön pályát építünk fel a Szabadság tér földes és füves részein, tehát ahol a jégpálya szokott lenni. Szeretettel várjuk a nézőket, akikre különösen ceglédi versenyzőként számítunk: jómagam a profi kategóriában, Takács Zoli pedig a senior kategóriában méreti meg magát.
– Mikor jutott eszedbe, hogy egy országos triál versenyt Ceglédre hozz?
– Az országos jelzőre utalva hozzáteszem: amellett, hogy az ország minden pontjáról várunk versenyzőket, jelentkeztek már Romániából és Szlovákiából is. A kérdésre térve: régi álmom ez a verseny, hiszen 15 éve Cegléden edzem a világkupákra, de helyben még soha nem rendeztünk futamot. Nem titkolt célom, hogy hagyománnyá tegyem ezt a versenyt és ha sikeres lesz, akár nemzetközi, világkupa versenyt is idehozhassunk majd Ceglédre.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...